Σταφύλια: ο γλυκός θησαυρός της εποχής
- eleni313
- 16 Σεπ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που τα σταφύλια βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους. Είναι το φρούτο που συνδέουμε με τα τέλη του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου, με οικογενειακά τραπέζια, αμπέλια γεμάτα τσαμπιά και το άρωμα του μούστου που προμηνύει τον τρύγο.

Πέρα όμως από τη γεύση και την παράδοση, τα σταφύλια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά δώρα της φύσης.
Γιατί να τα βάλεις στη διατροφή σου
• Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία.
• Χαρίζουν ενέργεια χάρη στα φυσικά σάκχαρα, χωρίς να βαραίνουν.
• Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βοηθώντας την ενυδάτωση.
• Είναι εύκολα στη μεταφορά, ιδανικά για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο.
Ιδέες για να τα απολαύσεις αλλιώς
Τα σταφύλια δεν τρώγονται μόνο σκέτα. Μπορείς να τα βάλεις σε πράσινες σαλάτες με τυρί και καρύδια, να τα προσθέσεις σε smoothies ή να τα καταψύξεις για δροσερά «παγάκια» που θα συνοδεύσουν το νερό ή το κρασί σου.
Ένα φρούτο γεμάτο μνήμες
Από τα παιδικά καλοκαίρια που τρέχαμε στα αμπέλια μέχρι τις οικογενειακές στιγμές στο τραπέζι, τα σταφύλια είναι κάτι παραπάνω από τροφή - είναι κομμάτι της κουλτούρας μας.
Όσο υπάρχουν σταφύλια στα μανάβικα, βάλ’ τα καθημερινά στο πιάτο σου. Ο Σεπτέμβριος είναι η εποχή τους και αξίζει να τα απολαύσεις στο απόγειο της νοστιμιάς τους.




Σχόλια