top of page

Η συνταγή της γιαγιάς Ελευθερίας για κροκέτες μπακαλιάρου

* αφιερωμένη σ' εσένα, ναι, που δεν τρως μπακαλιάρο σκορδαλιά!



Υλικά

  • 500 γρ. ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο (ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ)

  • 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα

  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα

  • 1 αυγό

  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο

  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1 κουτάκι (330 ml) μπύρα

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του

  • Φρέσκο πιπέρι

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  • Αφού ξαρμυρίσουμε και καθαρίσουμε από την πέτσα του, τον μπακαλιάρο, τον μαδάμε με τα δάχτυλά μας. Ευκαιρία να βγάλουμε το άχτι μας!

  • Τον βάζουμε σε µπολ. Μέσα ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο (και καλύτερο) το αλεύρι.

  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για περίπου 30΄ στο ψυγείο.

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου στο τηγάνι.

  • Το χρώμα που κοιτάμε να πετύχουμε είναι ένα ελαφρό χρυσαφί. Τηγανίζουμε, λοιπόν, μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά (περίπου 2′) και αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν απ’ την άλλη.

  • Επαναλαμβάνουμε για όλες τις κροκέτες.

  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Απολαύστε!


Ψιτ! Τα υλικά που χρειάζεσαι θα τα βρεις στα OK! Anytime Markets &OK! Grocery 😉








bottom of page