Ελληνικό καρπούζι: Πώς να επιλέξεις το καλύτερο!
- eleni313
- πριν από 2 ημέρες
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Το καρπούζι είναι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού. Γλυκό, δροσερό και γεμάτο νερό, μας ενυδατώνει φυσικά και φέρνει στο πιάτο μας την πιο αυθεντική γεύση της εποχής.Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε ελληνικό καρπούζι, από περιοχές όπως η Ηλεία, η Αργολίδα, η Μεσσηνία και η Μακεδονία, με γεύση και ποιότητα που ξεχωρίζουν.

Όμως... πώς επιλέγεις το τέλειο καρπούζι;
Αν δεν έχεις δίπλα σου έναν έμπειρο παραγωγό, κράτα τα παρακάτω tips πριν το βάλεις στο καλάθι σου:
1. Χτύπα το ελαφρά και άκου. Αν ακούγεται "κούφιο" ή βαθύ, είναι ώριμο. Αν είναι βαρύς και μπουκωμένος ο ήχος, μάλλον είναι άγουρο.2. Κοίτα τη “κηλίδα” του. Το καρπούζι ακουμπά στο χώμα καθώς μεγαλώνει. Αν η κηλίδα αυτή είναι κίτρινη-κρεμ, σημαίνει ότι ωρίμασε φυσικά. Αν είναι άσπρη ή πολύ ανοιχτή, κόπηκε νωρίς.3. Έλεγξε το κοτσάνι. Ένα ξερό, μαραμένο κοτσάνι δείχνει φυσική ωρίμανση. Ένα πράσινο, φρέσκο κοτσάνι δείχνει ότι το καρπούζι κόπηκε πρόωρα.4. Δες το σχήμα και το μέγεθος.Προτίμησε ένα συμμετρικό καρπούζι, χωρίς χτυπήματα, βαθουλώματα ή μαλακά σημεία. Και πάντα να το σηκώνεις — πρέπει να είναι βαρύ για το μέγεθός του!Το καρπούζι είναι πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C και λυκοπένιο και μπορεί να γίνει το πιο δροσιστικό snack ή επιδόρπιο.
Φέτος το καλοκαίρι, αν ακολουθήσεις αυτά τα tips θα επιλέξεις τα καλύτερα καρπούζια!
Comentarios