top of page

Βγάζει τσίπουρο το Αγκίστρι; ...Αναψυχή χωρίς τσίπουρο γίνεται;

Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα, που τις γνωρίζουμε για συγκεκριμένους λόγους. Το νησάκι «Αγκίστρι» για παράδειγμα, μια ανάσα από την Αίγινα, τα τελευταία αρκετά χρόνια αποτελεί αγαπημένο προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.



Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι ακόμη κι ένα τόσο μικρό νησί, μπορεί να παράγει σημαντικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Είναι καταπράσινο άλλωστε...


Στο Αγκίστρι είναι απολύτως βέβαιο ότι υπάρχουν πολλές απολαυστικές διαδρομές σε μονοπάτια που σχηματίζονται ανάμεσα σε πυκνά πεύκα όπου φυτρώνουν αμέτρητα μυρωδάτα βότανα με πολύτιμες ιδιότητες. Χαμομήλι, ρίγανη, δεντρολίβανο, πολλά είδη θυμαριού και φασκόμηλου ευωδιάζουν το νησί ενώ σε αφθονία φυτρώνει και η δημοφιλής κάπαρη.


Αλλά τα αγαπημένα προϊόντα που παράγουν με αγάπη οι «αγκιστρινοί» είναι άλλα... Και τα βρήκαμε συγκεντρωμένα στο visitgreece:


Ελιές πράσινες θρούμπες Αγκιστρίου.


Η τέλεια ελιά για ορεκτικό και συμπλήρωμα με πλούσια γεύση χωρίς πικράδα. Θα τις βρείτε ολόκληρες, χαρακτές ή τσακιστές. Συντηρούνται σε άλμη ή σε ελαιόλαδο.


Πευκόμελο


Στο εκτεταμένο πευκόδασος του Αγκιστρίου παράγεται ένα μέλι μοναδικό στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, με εξαιρετικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία.


Κρασί


Kρασιά από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, κυρίως από την ποικιλία Ροδίτης, και ρετσίνα


Τσίπουρο Αγκιστρίου


Το δυνατό ντόπιο τσίπουρο που παράγεται από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών του νησιού παρασκευάζεται σε παραδοσιακό ρακοκάζανο στο νησί.


Φρέσκα Ψάρια


Φρέσκα ψάρια που αλιεύονται στο νησί Αγκίστρι και στον Σαρωνικό κόλπο.


bottom of page