top of page

Βερίκοκο Μπεμπέκου: Το χρυσό φρούτο της Αργολίδας που αξίζει να βάλεις στο πιάτο σου

  • eleni313
  • 18 Ιουν
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Καλοκαίρι χωρίς βερίκοκο δεν γίνεται – κι αν υπάρχει μία ποικιλία που ξεχωρίζει, αυτή είναι το Μπεμπέκου. Καλλιεργείται κυρίως στην Αργολίδα και έχει κερδίσει δίκαια μια θέση στην καρδιά (και στο τραπέζι) μας.


Με το έντονο χρώμα, την απαλή φλούδα και τη γεμάτη, ζουμερή σάρκα του, το Μπεμπέκου είναι:

  • Ιδανικό για φρέσκια κατανάλωση

  • Τέλειο για μαρμελάδες και γλυκά, αφού λιώνει εύκολα και δεν χρειάζεται πολλή ζάχαρη

  • Γλυκό αλλά όχι λιγωτικό, με φυσικό άρωμα που θυμίζει καλοκαίρι

Το συγκεκριμένο βερίκοκο έχει πίσω του μια μεγάλη τοπική παράδοση. Η Αργολίδα, με το ήπιο κλίμα και τους έμπειρους παραγωγούς, προσφέρει ποιοτικούς καρπούς κάθε χρόνο. Επιλέγοντάς το, στηρίζεις την ελληνική παραγωγή και τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου μας.Και φυσικά, δεν είναι μόνο θέμα γεύσης.

 

Το Μπεμπέκου είναι πλούσιο σε:

  • Βιταμίνη A και C, για υγεία και λάμψη στο δέρμα

  • Κάλιο, που βοηθά στην ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες

 

Πώς να το απολαύσεις; – Σκέτο ή με ξηρούς καρπούς – Σε σαλάτα με ρόκα και φέτα – Πάνω από γιαούρτι με μέλι – Σε τάρτες ή σπιτική μαρμελάδα

 

Το βερίκοκο Μπεμπέκου δεν χρειάζεται πολλά για να ξεχωρίσει. Με τη φυσικότητά του, την απλότητά του και τη γεύση που φέρνει μνήμες από παιδικά καλοκαίρια!

Commentaires


bottom of page