top of page

Μούσμουλα και όχι μούσκουλα: 7+1 fun facts

To φρούτο που καλωσορίζει την άνοιξη και θα γλυκάνει το καλοκαίρι που πλησιάζει...


Τα μούσμουλα προήλθαν από την Κίνα και στο βάθος των χρόνων εξαπλώθηκαν στην Μεσόγειο – και τη δική μας χώρα. Αν και η φλούδα τους έχει το χρώμα του βερίκοκου, στην πραγματικότητα, τα μούσμουλα ανήκουν στην οικογένεια των μήλων και των αχλαδιών.


Πάμε να δούμε μαζί τα μυστικά που κρύβει η μουσμουλιά, το δέντρο που βρίσκεται στον κήπο κάθε σπιτιού στο χωριό -στο δικό μας σίγουρα!


  1. Αν και το δέντρο ανθίζει από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, οι καρποί του ωριμάζουν από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο.

  2. Τα καφετί σημάδια στην φλοίδα τους είναι το σημάδι που ζητάμε για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα!

  3. Δεν χρειάζεται να έχεις τεράστιο κήπο για να καλλιεργήσεις τα δικά σου μούσμουλα- η μουσμουλιά μπορεί να καλλιεργηθεί πολύ εύκολα σε γλάστρα, καθώς ως δέντρο έχει περιορισμένη ανάπτυξη.

  4. Τα μούσμουλα γίνονται πολύ νόστιμη μαρμελάδα και ζελέ, καθώς πολλοί χρησιμοποιούν το ζουμί τους στη μαγειρική -μήπως να ζητήσουμε από τις γιαγιάδες μας τη συνταγή;

  5. Ο συνδυασμός χαμηλών θερμίδων με την υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βοηθάει στην καταστολή της όρεξης και την υγιεινή απώλεια βάρους.

  6. Τα φύλλα του δέντρου δίνουν τσάι, το οποίο ενισχύει το πάγκρεας και το ήπαρ, είναι αντιδιαρροϊκό και καταπολεμά την κατάθλιψη.

  7. Κάνουν καλό στην ανθρώπινη επιδερμίδα.

  8. Η πηκτίνη που περιέχουν (οι ίνες του δηλαδή), βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας

Αν τα δοκιμάσεις για πρώτη φορά μετά το άρθρο μας, μοιράσου το μαζί μας στα social media.








bottom of page