Κάστανα: Η πιο γλυκιά συνήθεια του Νοεμβρίου και πώς να την απολαύσεις
- eleni313
- πριν από 5 ημέρες
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Αρκεί μια μυρωδιά από ψημένα κάστανα για να καταλάβεις ότι μπήκε ο χειμώνας.Τα κάστανα δεν είναι απλώς ένα σνακ του δρόμου — είναι μια παράδοση, μια μικρή ανάμνηση θαλπωρής, που περνάει από γενιά σε γενιά.Είναι γεμάτα ενέργεια, πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορούν να γίνουν από συνοδευτικό μέχρι γλυκό.

Αν έχεις όρεξη για λίγο φθινοπωρινό “comfort”, δες πώς μπορείς να τα απολαύσεις με πέντε διαφορετικούς τρόπους.
1. Ψητά στο φούρνο
Χάραξέ τα στη μέση, ψήσε τα για περίπου 25 λεπτά και άφησέ τα να ξεκουραστούν λίγο πριν τα καθαρίσεις. Η μυρωδιά τους θα γεμίσει όλο το σπίτι.
2. Βραστά για σνακ
Αν τα προτιμάς πιο μαλακά, βράσε τα σε νερό με λίγο αλάτι και φύλλα δάφνης. Ζεστά ή κρύα, είναι ιδανικά για το γραφείο ή το σχολείο.
3. Σε σαλάτες ή ρύζι
Ψιλοκόψε τα και πρόσθεσέ τα σε σαλάτες με ρόκα, ή ανακάτεψέ τα με ρύζι και σταφίδες για ένα γιορτινό πιάτο με γεύση φθινοπώρου.
4. Σε γλυκά και κρέμες
Από mousse σοκολάτας μέχρι σπιτική κρέμα κάστανο ή ακόμα και spread για το πρωινό — είναι η πιο γλυκιά πλευρά του φθινοπώρου.
5. Φύλαξέ τα σωστά
Αν έχεις πολλά, φύλαξέ τα καθαρισμένα στην κατάψυξη. Κρατούνται τέλεια και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όποτε θελήσεις μια νότα χειμωνιάτικης γεύσης.
Τα κάστανα έχουν κάτι το νοσταλγικό. Είναι ένας τρόπος να φέρεις στο σπίτι τη γεύση της εποχής, να μαγειρέψεις τοπικά και να φροντίσεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου.




Σχόλια