top of page

Φράουλες: Πώς να αυξήσετε τη ζωή τους στο ψυγείο!

Με την έλευση του Μαρτίου, η αναμονή για τις πρώτες φρέσκες φράουλες φτάνει στο τέλος της. Όταν όμως αγοράζουμε αυτό το νόστιμο και τραγανό φρούτο, είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς να το διατηρούμε σωστά, ώστε να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και τη γεύση του για περισσότερο χρονικό διάστημα.


Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να τις απολαύσουμε περισσότερο.


1. Επιλογή:

Πριν ακόμη ξεκινήσουμε τη συντήρηση, είναι σημαντικό να επιλέξουμε φρέσκες φράουλες. Αποφεύγουμε τις φράουλες που έχουν εμφανή σημάδια υπερβολικής ωριμότητας, μαλακής υφής ή υγρασίας.

 

2. Αφαίρεση των φύλλων:

Αφού αγοράσουμε τις φράουλες, αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα που βρίσκονται στην κορυφή τους. Τα φύλλα αυτά προκαλούν την υγρασία και την επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης.

 

3. Αποθήκευση σε διάτρητο φαγητοδοχείο:

Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα διάτρητο φαγητοδοχείο ή σε μια πιατέλα στην οποία έχετε τοποθετήσει χαρτοπετσέτα. Αυτό επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα γύρω από τις φράουλες και μειώνει τον κίνδυνο συσσώρευσης υγρασίας.

 

4. Ψύξη μετά το πλύσιμο:

Πριν αποθηκεύσουμε τις φράουλες στο ψυγείο, τις πλένουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς. Η υγρασία είναι ο εχθρός των φρούτων στο ψυγείο. Για αυτό, αν δεν έχετε χρόνο, μη διστάσετε να τις στεγνώσετε ταμποναριστά με ένα χαρτί κουζίνας.

 

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι οι αγαπημένες σας φράουλες θα παραμείνουν φρέσκες και νόστιμες για περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!

bottom of page