Ο κόκκινος θησαυρός της Ελλάδας, το κεράσι λέγεται πως έχει καταγωγή από τα όρη του Πόντου. Η Κερασούς, από τις πρώτες ελληνικές πόλεις του Πόντου, κατά μια εκδοχή πήρε το όνομά της από τις άφθονες κερασιές που καλλιεργούνταν στην περιοχή.
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, Β, C, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες.
Τίποτα δεν πάει χαμένο
Πριν πάμε στο πώς θα τα διατηρήσεις, ας δούμε τι μπορείς να κάνεις με αυτά. Η σάρκα τους γίνεται από γλυκό του κουταλιού, μέχρι μαρμελάδα, σιρόπι, χυμός, παγωτό και αναψυκτικό. Με τα κουκούτσια τους φτιάχνουμε σπιτικά λικέρ. Αλλά ταιριάζουν και σε σαλάτες και αλμυρά πιάτα με κρέας, όπως κυνήγι και πουλερικά.
Πώς θα αποθηκεύσουμε σωστά τα κεράσια
Τα φρέσκα κεράσια δεν μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου, επειδή η διαδικασία ζύμωσης ξεκινά την 2-3η ημέρα. Επομένως, προτείνεται η αποθήκευση σε ψυγείο ανάμεσα στους -1 ° С με +1 ° С βαθμούς.
Τα φρεσκοκομμένα κεράσια θα παραμείνουν φρέσκα στο ψυγείο για έως 5-7 ημέρες (εξαρτάται από την ποικιλία και το βαθμό ωριμότητας). Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε ένα μικρό δοχείο ανοιχτού τύπου, όπως ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο, και τα βάζουμε στο διαμέρισμα των λαχανικών.
Έξτρα tips για να διατηρήσουμε τα κεράσια φρέσκα
Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν χαλασμένα φρούτα μεταξύ των καλών, καθώς τα βακτήρια θα μεταφερθούν γρήγορα σε αυτά και θα προκαλέσουν σήψη. Εάν παρατηρήσετε κάποιο χαλασμένο κεράσι, ξεχωρίστε το από τα καλά.
Πλένουμε λίγο πριν τη χρήση - τα ξηρά φρούτα διατηρούνται στο ψυγείο περισσότερο.
Δεν καλύπτουμε ποτέ το δοχείο με καπάκι - η συμπύκνωση θα χαλάσει γρήγορα τον καρπό.
Όσο πιο ψυχρός είναι ο αποθηκευτικός χώρος, τόσο περισσότερο θα διαρκέσουν τα φρέσκα μούρα.
Comments