top of page

5 απλοί τρόποι να αξιοποιήσεις τα πάντα στην κουζίνα

  • eleni313
  • 15 Οκτ
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η κουζίνα γεμίζει με αρώματα, εποχικά φρούτα και λαχανικά, αλλά συχνά και… λίγη παραπάνω σπατάλη. Με τη σωστή οργάνωση, μπορείς να μειώσεις τα απορρίμματα και να αξιοποιήσεις κάθε τι που έχεις ήδη στο ψυγείο σου. Μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά – και στο περιβάλλον και στο πορτοφόλι σου.

ree

1. Προγραμμάτισε πριν ψωνίσεις

Μια λίστα με τα απαραίτητα αποτρέπει τις περιττές αγορές και μειώνει τα περισσεύματα.

2. Μάθε να αγαπάς τα leftovers

Το φαγητό της προηγούμενης μέρας μπορεί να γίνει νέα δημιουργία – τα ψητά λαχανικά σε ομελέτα, το ρύζι σε κεφτεδάκια ή το κοτόπουλο σε σαλάτα.

3. Οργάνωσε σωστά το ψυγείο

Βάλε μπροστά τα προϊόντα που λήγουν πρώτα, καθάρισε τα ράφια και χρησιμοποίησε διάφανα δοχεία για να βλέπεις τι έχεις.

4. Μείωσε το πλαστικό

Πες «όχι» στα σακουλάκια και τα μεμονωμένα προϊόντα. Χρησιμοποίησε επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες και τάπερ.

5. Αξιοποίησε τα φλούδια και τα κοτσάνια

Τα φλούδια λεμονιού και πορτοκαλιού δίνουν φυσικό άρωμα στο σπίτι, ενώ τα κοτσάνια λαχανικών μπορούν να γίνουν τέλειοι ζωμοί.


Η μείωση της σπατάλης δεν είναι περιορισμός, αλλά στάση ζωής. Με λίγη φαντασία και προνοητικότητα, θα διαπιστώσεις ότι το «κρατάω μικρό καλάθι» σημαίνει τελικά ότι κερδίζεις περισσότερα – γεύση, οικονομία και σεβασμό στη φύση.

Σχόλια


bottom of page