top of page

Το δικό σου παλιό ρούχο, είναι καινούργιο για κάποιον άλλο.

Μοίρασε χαρά δωρίζοντας ό,τι δεν σου κάνει πια.


Μαζί με τον Οκτώβριο έρχεται και το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Με άλλα λόγια, ήρθε η ώρα να κατεβάσεις τα χειμερινά -καλά, κράτα και κανένα κοντομάνικο έξω, στην Ελλάδα είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις.


Κάτι που συνήθως σε απασχολεί το σαββατοκύριακο, το εποχιακό καθάρισμα της ντουλάπας, είναι μια διαδικασία που, πέρα από την μετακίνηση των ρούχων, συχνά απαιτεί να δοκιμάσεις ξανά κάποια από αυτά, ώστε να διαλέξεις τι σου κάνει και τι δεν σε ικανοποιεί πια.

Πριν αποφασίσεις να πετάξεις ό,τι δεν σ' αρέσει αυτή τη χρονιά, δες αν κάποιος στον κύκλο σου θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Εάν δεν υπάρχει κανείς που να το θέλει, υπάρχουν πολλές οργανώσεις και άνθρωποι που θα χαίρονταν με μια τέτοια δωρεά. Γιατί να μην τους φέρεις το πνεύμα των Χριστουγέννων τον Οκτώβρη;



Επιπλέον, υπάρχουν ειδικοί κάδοι τοποθετημένοι από τους δήμους που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Κόκκινοι για την συλλογή των ρούχων και μωβ για τσάντες και αξεσουάρ.

Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο να ψάξεις που θα μπορούσες να δώσεις τα παλιά σου πράγματα, σίγουρα θα έχεις πετύχει στον δρόμο κάποιον που να έχει ανάγκη ένα ζεστό ρούχο ή μια κουβέρτα. Δώσ'τα εκεί.


Α! και μην πετάξεις κάτι που έχει χαλάσει ή έχει φθαρεί: οι φθαρμένες μπλούζες παραμένουν υφάσματα, τα οποία θα μπορούσες να επαναχρησιμοποιήσεις στο καθάρισμα του σπιτιού σου.








bottom of page