Φτιάξε σπιτικό ζωμό εύκολα: Ο πιο φυσικός τρόπος να δώσεις γεύση στα φαγητά σου
- eleni313
- 13 Νοε
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Το φθινόπωρο είναι η εποχή της θαλπωρής και των αρωμάτων που γεμίζουν την κουζίνα. Ένας σπιτικός ζωμός είναι από εκείνες τις μικρές κινήσεις που δίνουν γεύση στο φαγητό, μειώνουν τη σπατάλη και αξιοποιούν στο έπακρο τα λαχανικά σου. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα για να τον φτιάξεις εύκολα και φυσικά στο σπίτι.

1. Κράτα τα “περισσεύματα”
Οι άκρες από καρότα, σέλινο, φλούδες από κολοκύθα ή κρεμμύδι είναι η βάση για έναν πλούσιο ζωμό. Μάζευέ τα σε σακουλάκι στην κατάψυξη μέχρι να γεμίσει.
2. Δώσε άρωμα
Όταν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις, βάλε τα σε μια κατσαρόλα με νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ένα φύλλο δάφνης.
3. Άφησέ τα να σιγοβράσουν
Σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά – τόσο χρειάζεται για να βγουν όλα τα αρώματα και η γεύση.
4. Φύλαξέ τον σωστά
Όταν κρυώσει, φύλαξέ τον σε βαζάκια ή παγοθήκες στην κατάψυξη. Έτσι έχεις πάντα έτοιμο ζωμό για σούπες, ριζότο ή λαδερά.
5. Χρησιμοποίησέ τον παντού
Αντικατέστησε τον έτοιμο κύβο ή το νερό στο μαγείρεμα και θα δεις πόσο πιο νόστιμο γίνεται κάθε φαγητό!
Ο σπιτικός ζωμός δεν είναι μόνο οικονομική λύση - είναι ένας τρόπος να αξιοποιείς κάθε υλικό και να μαγειρεύεις με φροντίδα.




Σχόλια