top of page

Care tips καθημερινής φροντίδας

Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις το ταλέντο της Urban Act, ούτε τις μαγειρικές ικανότητες των Εμμανουέλα Κόκκαλη και Ιάκωβου Απέργη για να δώσεις κι εσύ φροντίδα. Η προσφορά κρύβεται στις απλές καθημερινές πράξεις, σε κινήσεις που κάνουμε χωρίς καν να σκεφτούμε.

Επισκέψου τον γείτονα ηλικιωμένο και πιες ένα καφέ μαζί του. Δεν μπορείς να φανταστείς τις ιστορίες που έχει να σου πει.


Πάρε ένα τηλέφωνο τους παππούδες σου και αν σε βγάλει ο δρόμος, πήγαινε μια βόλτα από εκεί, σε έχουν πεθυμήσει (το ξέρω γιατί βλέπω πως χαίρονται οι δικοί μου σε κάθε επίσκεψη).


Η μοναξιά είναι κακό πράγμα, άσε την γιαγιάκα ή τον παππούλη που σου έπιασε την κουβέντα στον δρόμο να στα πει, ίσως δεν έχει κανέναν άλλο.


Βοήθησε την γιαγιούλα να μεταφέρει τα πράγματα από το σούπερ μάρκετ, χωρίς να περιμένεις να στο ζητήσει. Μπορεί να ντρέπεται να σε «ενοχλήσει», ακόμα και αν πρόκειται για να ένα OK! που είναι στην γωνία του σπιτιού της.


Οι γονείς μας αγαπάνε χωρίς όρια και προϋποθέσεις. Η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής. Μην ξεχνάς να τους δίνεις ένα φιλί για καληνύχτα, ό,τι ώρα και να γυρνάς στο σπίτι (και καλύτερα, να μην αργείς πολύ!).


Απάντα και σε κάνα μήνυμα της μαμάς σου, όταν είσαι έξω, θα ηρεμήσει την αγωνία της, δεν το κάνει για να σε ελέγξει.


Προσπάθησε να δείχνεις κατανόηση έμπρακτα και μην παρκάρεις σε ράμπες ή θέσεις για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Δεν χάθηκε ο κόσμος να περπατήσεις λίγο παραπάνω.


Με ζέστη ή χωρίς, βγάλε σε ένα μικρό μπολ λίγο νεράκι για τα αδέσποτα ζωάκια της γειτονιάς και αν αποφασίσεις ότι θέλεις κατοικίδιο, προσπάθησε να υιοθετήσεις, μην αγοράζεις.


Εάν σου περίσσεψε φαγητό ή έχεις κάποια κουβέρτα που δεν θες πια, χάρισέ την σε κάποιον άστεγο συνάνθρωπό μας.


Μην πετάς παλιά αντικείμενα, βιβλία, παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια που δεν σου κάνουν ή δεν σε γεμίζουν πια. Υπάρχουν τόσοι οργανισμοί που μπορούν να τα δώσουν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Είναι εύκολο!






Comments


bottom of page