Μην απογοητεύεσαι αν το μέλι σου έχει δημιουργήσει κρυστάλλους, ή αλλιώς έχει ζαχαρώσει και, προπάντων, μην το πετάς!
Όντας από τις λίγες τροφές που μένουν αναλλοίωτες για χρόνια, το ζαχάρωμα του μελιού προέρχεται συνήθως από ανθρώπινο λάθος. Ακόμα και το κουταλάκι που βάζουμε μέσα, εάν έχει κρατήσει λίγο νεράκι, θα περάσει την υγρασία στο μέλι με αποτέλεσμα την δημιουργία των κρυστάλλων.
Προσοχή, αυτό συμβαίνει όταν πρόκειται για ομοιόμορφη κρυστάλλωση και κυρίως εμφανή στην επιφάνεια του βάζου. Εάν οι κρύσταλλοι βρίσκονται στον πάτο, είναι ένδειξη ότι το μέλι έχει ξινίσει.
Πώς να επαναφέρουμε όμως το μέλι της πρώτης εκδοχής σε 3 εύκολα βήματα
1. Κλείνουμε καλά το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο σε ένα βαθύ μπολ που να το χωράει ολόκληρο.
2. Βάζουμε καυτό νερό μέσα στο μπολ μέχρι να καλύπτει το βάζο λίγο πριν το καπάκι.
3. Περιμένουμε να κρυώσει και έτοιμο!
(εάν δεν έχει γίνει απολύτως λείο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία).
Comments