top of page

To πολυμήχανο...γιαούρτι

Για να δούμε την λίστα με τα ψώνια: γάλα, υλικά του τοστ, λεμόνια…γιαούρτι. Είτε το έχεις στο ψυγείο σου, είτε χρειάστηκες να πεταχτείς μέχρι το γωνιακό ΟΚ!, το γιαούρτι είναι πάντα must σε ένα σπίτι.


Από δροσερό τζατζίκι μέχρι συνοδευτικό για μπριάμ ή θρεπτικό smoothie, η μαγειρική λατρεύει την υφή του σε κάθε συνταγή.


Ήξερες όμως ότι μπορεί και αλλιώς να χρησιμοποιηθεί;

1. Μια είναι η λύση: το γιαούρτωμα.

Το καλοκαίρι, με τον ήλιο να καίει περισσότερο από ποτέ, εάν ποτέ -λέμε βρε παιδί μου τώρα- τύχει να αρπάξεις λιγάκι, άλειψε γιαούρτι στην περιοχή και άσε το δέρμα σου να το πιεί. Προσπάθησε να μην ξεχνάς και το αντιηλιακό βέβαια, δεν είναι μάγος το γιαουρτάκι.


2. Μάσκα προσώπου: το φάντασμα της όπερας

Συνδυασμένο με λίγο μέλι και λεπτή βρόμη, τα προβιοτικά του γιαουρτιού και οι ευεργετικές ιδιότητες των άλλων δυο υλικών κάνουν θαύματα για το πρόσωπο. Φρόντισε μόνο να ξεβγάλεις την μάσκα με χλιαρό νεράκι και να βάλεις μετά μια ενυδατική, ώστε να ενισχυθεί η επίδρασή της.


3. Scrub γιαουρτιού για... τα κουζινικά

Για κουζινικά που θα βλέπεις την αντανάκλασή σου πάνω, βούτηξε ένα πετσετάκι σε γιαούρτι (και ληγμένο μπορείς, είπαμε δεν πετάμε, επαναχρησιμοποιούμε) και τρίξε τα κουζινικά μέσα έξω.


4. Δώσε στο χώμα να πιεί… γιαούρτι

Τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού έχουν πλούσια οφέλη και για το χώμα, πέρα από τον άνθρωπο. Μπορείς να διαλύσεις λίγο σε νερό και να ποτίσεις τα λουλουδάκια στο μπαλκόνι σου: ξέρεις αυτά που αργοπεθαίνουν επειδή τα ξεχνάς, σήκω ρίξ' τους λίγο νερό τώρα που μιλάμε...





bottom of page