top of page

TikTok Fitness Trends: Το Treadmill Model Walk και το Grumpy Girl (or Boy) Stomp

Θύματα και εμείς της εθιστικής πλατφόρμας που λέγεται TikTok, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στα κυρίαρχα fitness trends αυτής της εποχής. Μετά το Hot Girl Walk και το Pilates Mom Aesthetic, το βάθρο διεκδικούν το Treadmill Model Walk και το Grumpy Girl (or Boy) Stomp.

Grumpy Girl (or Boy) Stomp

Το Grumpy Girl Stomp είναι μια viral τάση στο TikTok που περιλαμβάνει το ντύσιμο και το περπάτημα με ανέμελο και χαλαρό τρόπο. Είναι μια απόκλιση από την πιο εκλεπτυσμένη και κομψή τάση "Hot Girl Walk" και αντ' αυτού ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φορέσουν ό,τι ρούχα έχουν και να βγουν μια βόλτα χωρίς να ανησυχούν για την εμφάνισή τους.


Γιατί να το κάνεις;

Το περπάτημα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και η τάση Grumpy Girl Stomp ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποδεχτούν αυτά τα οφέλη με ανέμελο και χαλαρό τρόπο.


Αρχικά, το περπάτημα είναι μια μορφή καρδιαγγειακής άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς ενισχύοντας την καρδιά και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Ταυτόχρονα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους απελευθερώνοντας ενδορφίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να μειώσουν τα συναισθήματα στρες. Αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και την οξυγόνωση σε όλο το σώμα, ενώ βελτιώνεται και συνολικά η διάθεσή μας. Τέλος, το περπάτημα είναι μια μορφή άσκησης χαμηλής πρόσκρουσης, που σημαίνει ότι είναι εύκολη στις αρθρώσεις και τους μύες. Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για άτομα που αναζητούν άσκηση που είναι εύκολη στο σώμα.


Κάνοντας την τάση Grumpy Girl Stomp, οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, ενώ παράλληλα θα παραιτηθούν από την πίεση να παρουσιάσουν μια τέλεια εικόνα και απλά να απολαμβάνουν τη δραστηριότητα του περπατήματος.


Treadmill Model Walk

Γνωστό και ως #modelwalkchallenge, το Treadmill Model Walk είναι μια τάση που περιλαμβάνει το περπάτημα σε διάδρομο με τρόπο που μιμείται το περπάτημα ενός μοντέλου στην πασαρέλα.


Η πρόκληση περιλαμβάνει την αλλαγή της στάσης και της κίνησης του χεριού σας για να δημιουργήσετε περισσότερο έλεγχο των μυών και να βελτιώσετε την ισορροπία. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε κάποια ποικιλία στη ρουτίνα της προπόνησής σας και ενδεχομένως να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Για να ξεκινήσουμε, περπατάμε κανονικά στην αρχή πάνω στον διάδρομο και, όταν νιώσουμε έτοιμοι, ρίχνουμε τους ώμους προς τα πίσω, και περπατάμε σαν μοντέλο. Αυτή η τάση είναι ένας καλός τρόπος για να εστιάσουμε στη στάση και τον συντονισμό χεριών και ποδιών, ενώ παράλληλα προσθέτουμε λίγη διασκέδαση στη ρουτίνα της φυσικής άσκησης.


Γιατί να το κάνεις;

Το Treadmill Model Walk είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος άσκησης και αλλαγής της συνήθους ρουτίνας. Βελτιώνει τη στάση του σώματος, καθώς ένα καλό catwalk απαιτεί αυτοπεποίθηση και καλή στάση του σώματος, ενισχύοντας την επίγνωση της στάσης τους και κατά τη διάρκεια άλλων ασκήσεων -καλά συγκλό ε! Ακόμα, αυξάνει τον έλεγχο των μυών, αφού η απαιτεί περισσότερο μυϊκό έλεγχο από μια κανονική βόλτα, απαιτώντας καλύτερη ισορροπία. Όσο βελτιώνεται ο συντονισμός των άκρων μας, ενισχύεται και το αίσθημα της αυτοπεποίθησης -αποβάλλοντας το άγχος του γυμναστηρίου (έχουμε πει δεν κοιτάνε όλοι εσένα), αναγκάζοντάς σας να εστιάσετε στην πρόκληση αντί να συναναστραφείτε με το πλήθος.


Γιατί ποιος είπε πως για να γυμναστείς δεν πρέπει να περνάς καλά;








bottom of page