top of page

Τα φασόλια μέθυσαν!

Για εσένα που ψάχνεις να αποφύγεις το κρέας. Και για σένα που τα κλασικά φασόλια απλά δεν σε συγκινούν.


Η συνταγή που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το «τι εστί φασόλι».


Υλικά για τα Μεθυσμένα Φασόλια

  • Φασόλια

  • 1 κούπα ελαιόλαδο

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 2 κούπες κρασί, λευκό

  • 2 μέτρια καρότα

  • 50 γρ. μαϊντανό (1/4 κούπας)

  • 1 κούπα σέλινο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν 12 ώρες σε νερό που να τα σκεπάζει.

  • Στραγγίζουμε και βράζουμε για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό να μισομαλακώσουν.

  • Αφού μαλακώσουν, μεταφέρουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα, στην οποία έχουμε βάλει τις 2 κούπες κρασί.

  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.

  • Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.

  • Προς το τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι (αν νιώθεις περιπετειώδης, ρίξε και λίγη πάπρικα).

  • Όταν τα λαχανικά ψηθούν, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια και το κρασί.

  • Τέλος, τα σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά ή να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Τα φασόλια είναι μεθυσμένα

Εεε..

Έτοιμα!







bottom of page