Για εσένα που ψάχνεις να αποφύγεις το κρέας. Και για σένα που τα κλασικά φασόλια απλά δεν σε συγκινούν.
Η συνταγή που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το «τι εστί φασόλι».
Υλικά για τα Μεθυσμένα Φασόλια
Φασόλια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κούπες κρασί, λευκό
2 μέτρια καρότα
50 γρ. μαϊντανό (1/4 κούπας)
1 κούπα σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν 12 ώρες σε νερό που να τα σκεπάζει.
Στραγγίζουμε και βράζουμε για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό να μισομαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν, μεταφέρουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα, στην οποία έχουμε βάλει τις 2 κούπες κρασί.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
Προς το τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι (αν νιώθεις περιπετειώδης, ρίξε και λίγη πάπρικα).
Όταν τα λαχανικά ψηθούν, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια και το κρασί.
Τέλος, τα σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά ή να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Τα φασόλια είναι μεθυσμένα
Εεε..
Έτοιμα!
Comments