top of page

Σπάστε το ρόδι!



Ο Δεκέμβριος είναι αδιαμφισβήτητα ο μήνας των Χριστουγέννων… Είναι όμως κι ένας μήνας που σηματοδοτεί την έλευση του χειμώνα για τα καλά, γεγονός που προκαλεί σε πολλούς την αίσθηση ότι τον Δεκέμβριο… δεν υπάρχει αγροτική παραγωγή.


Υπάρχει όμως. Γιατί ο τελευταίος μήνας του χρόνου προσφέρει ένα υπέροχο super φρούτο που χρειάζεται σελίδες και σελίδες για να χωρέσει τα οφέλη στον οργανισμό μας…

Το ρόδι! Εκτός από τύχη, απογειώνει γευστικά και τις συνταγές μας!


Μπαίνει στη σαλάτα, στη γέμιση της γαλοπούλας, τρώγεται απολύτως ευχάριστα ακόμα και σκέτο. Μάλιστα, αν τύχει και συναντήσουμε λευκό άνθος ροδιάς, το κρατάμε σχεδόν σαν φυλαχτό γιατί συνήθως τα άνθη της ροδιάς είναι κατακόκκινα. Κάτι σα να βρ΄ξκαμε τετράφυλλο τριφύλλι δηλαδή…


Τον Δεκέμβριο όμως έχουμε άλλο ένα προϊόν της μητέρας γης που έχει ταυτιστεί με εξαιρετικά νόστιμες και θρεπτικές συνταγές! Το φρέσκο κρεμμυδάκι!


Μπαίνει παντού, δίνει απίστευτη νοστιμιά αλλά εκεί που απογειώνει τα αισθητήρια στον ουρανίσκο είναι όταν συνοδεύει πατατοσαλάτα, σαλάτα μαρούλι και διάφορες σούπες, με τους συνδυασμούς να μεγαλώνουν ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις μας!


Ας δούμε λοιπόν ποιο είναι το status του Δεκέμβρη, σε ότι αφορά φρούτα και λαχανικά...


Τα Φρέσκα του Δεκεμβρίου

· φρέσκο κρεμμυδάκι

· Ρόδι


Στο ράφι

· Πορτοκάλι

· Μανταρίνι

· Γκρέιπ φρουτ

· Αβοκάντο


· Κουνουπίδι

· Καρότο

· Αγκινάρα

· Κάστανα

· Κοκκινογούλια

· Λάχανο

· Μαρούλι

· Πράσα

· Μπρόκολο

· Παντζάρι



Τέλος εποχής

· Πιπεριά

· Ακτινίδιο

· Κολοκύθα

· Λωτός

bottom of page