top of page

Ρόδα είναι και γυρίζει... βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου

Η σωματική άσκηση αποτελεί σημαντικό μέρος ενός υγιούς τρόπου ζωής. Τα οφέλη της για την υγεία μας είναι πολλά και ποικίλα, αλλά συχνά τα παραμελούμε εν όψει της καθημερινότητας και των γρήγορων ρυθμών της σύγχρονης ζωής.


Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία μας σε πολλά επίπεδα. Συμβάλλει στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος, μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις, αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή, βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση και ενισχύει τη μυϊκή μάζα.


Ενσωματώστε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

·       Καθορίστε μετρήσιμους στόχους: Ορίστε συγκεκριμένους στόχους άσκησης, όπως η διαδρομή 30 λεπτών κάθε μέρα ή η γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα.

·       Ασκηθείτε με άλλους: Άσκηση με φίλους ή μέλη της οικογένειας καθιστά την δραστηριότητα πιο διασκεδαστική και σας κάνει πιο συνεπείς.

·       Εντάξτε την στην καθημερινή ρουτίνα: Περπατήστε ή ποδηλατήστε προς τη δουλειά, αν είναι δυνατόν, ή αφιερώστε χρόνο για γυμναστική κατά τη διάρκεια του πρωινού ή του απογευματινού σας προγράμματος.

 

Η άσκηση δεν είναι τόσο βαρετή όσο φαντάζεστε

·       Περπάτημα: Είναι μια απλή και αποτελεσματική μορφή άσκησης που μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Πάρτε μαζί έναν/μία φίλο/η σας και πείτε τα νέα σας όσο βοηθάτε το σώμα σας να γίνει πιο δυνατό.

·       Aqua aerobic: Αν το νερό σας αρέσει, αλλά η κολύμβηση σας φαίνεται βαρετή, δοκιμάστε το aqua aerobic. Ο ρυθμός θα σας συνεπάρει και η αντίσταση του νερού θα κάνει θαύματα στο σώμα σας.

·       Χορός: Ο χορός είναι διασκεδαστικός και μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο άσκησης χωρίς να το καταλάβετε.

 

Η άσκηση δεν είναι απαραίτητη μόνο για τη σωματική μας υγεία, αλλά και για την ψυχολογική μας ευεξία. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες, αυξάνει την αυτοεκτίμηση, βελτιώνει τη διάθεση και συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι καιρός να προσθέσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας και να απολαύσουμε τα οφέλη της για το σώμα και τον νου μας. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας και δείτε τα αποτελέσματα από την πρώτη προπόνηση.



bottom of page