top of page

Πώς να ανοίξεις τέλεια το αβοκάντο σου!

Δώσε προσοχή, μπορεί να χρειαστεί λίγη γεωμετρία...



Με την κιτρινοπράσινη και λεία σάρκα του καρπού του, δεν είναι περίεργο που το δέντρο του αβοκάντο αποκαλείται και βουτυρόδεντρο! Τα πιο διάσημα βουτυρόδεντρα βρίσκονται στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, αφού το υπέροχο και ζεστό κλίμα του νησιού -και ίσως η ρακί- βοηθάει στην καλλιέργεια του καρπού!


Είτε διάλεξες τα πιο σκληρά, είτε τα πιο μαλακά αβοκάντο, ο τρόπος για να τα ανοίξεις παραμένει ίδιος. Ο χρόνος αλλάζει μόνο. Τα πιο μαλακά αβοκάντο μπορείς να τα απολαύσεις άμεσα, τα πιο σκληρά άστα καμιά-δυο μέρες ακόμα να ωριμάσουν.





Για τα απόλυτα -και instagramικά- avocado toast, πρέπει να αφαιρέσουμε προσεκτικά το κουκούτσι από το φρούτο.





Δώσε προσοχή, μπορεί να χρειαστεί λίγη γεωμετρία: με γνώμονα την πιο μακριά διάσταση του καρπού, κόβουμε το αβοκάντο στην μέση κατά μήκος, γύρω από το κουκούτσι. Σαν μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα, στρίβουμε τα δυο μισά σε αντίθετες κατευθύνσεις και τα τραβάμε.

Έπειτα, αφαιρούμε με προσοχή το κουκούτσι.


Και τώρα που νομίζεις ότι αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα έρχεται το υπέρτατο κόλπο. Για να αφαιρέσουμε την σάρκα από το δέρμα, κρατάμε καλά το μισό αβοκάντο στο χέρι μας και με το θαυματουργό εργαλείο, που ονομάζεται κ ο υ τ ά λ ι, αφαιρούμε την σάρκα (το πιο πρασινωπό) ως ένα ενιαίο κομμάτι.


Εάν είναι πολύ μαλακό, κόβουμε το κάθε μισό στο επιθυμητό, για το story μας, σχέδιο και βγάζουμε έπειτα την φλούδα.


Extra tips για εσένα που διάβασες όλο το άρθρο:

  • H διαφορά του ώριμου με το άγουρο βρίσκεται στην παλάμη του χεριού μας: βάζουμε ένα αβοκάντο στο χέρι μας και το πιέζουμε απαλά. Ένα τέλεια ώριμο αβοκάντο δεν πρέπει να είναι εντελώς μαλακό, αλλά ελαφρώς.

  • Αφήνουμε τον καρπό σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσει, αν χρειάζεται.

  • Για να επιταχύνουμε την διαδικασία, τα βάζουμε σε ένα σακουλάκι με μπανάνες.

  • Εφόσον αφαιρέσουμε τον φλοιό, χάνει γρήγορα το πράσινό του χρώμα. Γι’ αυτό σερβίρουμε άμεσα ή προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να επιβραδύνουμε τον αποχρωματισμό.









Comments


bottom of page