top of page

Πεζοπορία: κάνε το περπάτημα fun εξερευνώντας νέα μέρη

Για τον κύκνο που κρύβουμε όλοι μέσα μας ...




Η Ελλάδα είναι κατά κανόνα συνδεδεμένη με τις καλοκαιρινές διακοπές, λόγω του λαμπερού ήλιου και των καταγάλανων νερών των θαλασσών της. Υπάρχει, όμως, και μια πλευρά της, που παρουσιάζει τοπία παραμυθένια, τοπία ειδυλλιακά για χειμερινό τουρισμό. Ένα από αυτά είναι η λίμνη Τσιβλού στην Ακράτα.


Δίπλα στα Καλάβρυτα βρίσκεται η δικιά μας λίμνη των κύκνων*, όπου τα νερά της κρύβουν στο πράσινο χρώμα τους, τις ιστορίες πεζοπόρων και κατασκηνωτών και τα βουνά που την περιτριγυρίζουν αντηχούν τα γέλια από τις παρέες που κάνουν πικ-νικ στις όχθες της λίμνης.



Μόλις 2μιση ώρες μακριά από την Αθήνα, είναι το ιδανικό μέρος για να κάνεις escape της πίεσης και της ρουτίνας. Μάζεψε 2-3 σνακ σε ένα σακίδιο, βάλε και μια ψάθα μέσα και φύγαμε. Η διαδρομή γύρω από τη λίμνη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας σε όσους επιλέξουν να την εξερευνήσουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για κανό και για SUP.


Εμείς την περπατήσαμε και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την λάμψη των νερών της από όλες τις μεριές. Στο τέλος αφήσαμε τα πράγματά μας σε ένα κιόσκι και απλώσαμε την ψάθα μας (και κουβέρτα θα μπορούσαμε, αλλά ποιος πλένει μετά) και απολαύσαμε την θέα.

Οι εκδρομές αποτελούν την ευκαιρία να νιώσεις την ευδαιμονία που συχνά χάνεται στο καθημερινό τρέξιμο. Οπότε, όταν βρεις καιρό, επισκέψου μια λίμνη: ο χρόνος κυλάει πιο γλυκά όταν χαζεύεις στα νερά της.



*όχι δεν έχει κύκνους η λίμνη. Εμείς γινόμαστε κυκνάκια μέσα από την εμπειρία της λίμνης, αφήνοντας πίσω μας τις σκοτούρες και απλώνοντας τα φτερά της φαντασίας μας για να μας παρασύρουν οι ήχοι του τοπίου.








bottom of page