top of page

Οστρακοειδή: συντήρηση και σερβίρισμα για απόλαυση στο μέγιστο

Είναι γνωστό ότι η σωστή διατροφή είναι ο δρόμος για την καρδιά. Είναι όμως επίσης γνωστό ότι τα οστρακοειδή επιλέγονται από πολλούς κατά την προετοιμασία ρομαντικού γεύματος. Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, ας δούμε πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε χωρίς... απρόοπτα!



Για να απολαύσετε τα οστρακοειδή σαν πραγματικοί εραστές της γεύσης, πρέπει να τα συντηρήσετε με τον πιο κατάλληλο τρόπο.


Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε αυτούς τους λαχταριστούς μεζέδες της θάλασσας στην καλύτερη κατάσταση:


1. Επιλέξτε πάντα φρέσκα:

Όταν πρόκειται για οστρακοειδή, η φρεσκάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Επισκεφθείτε το τοπικό σας ψαράδικο και βεβαιωθείτε ότι τα οστρακοειδή είναι πραγματικά φρέσκα ελέγχοντας το χρώμα, τη μυρωδιά και την υγρασία τους.


2. Συντηρήστε τα σωστά:

Η συντήρηση των οστρακοειδών είναι κρίσιμη. Αν δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε αμέσως, φυλάξτε τα σε ψυγείο με πάγο, έτσι ώστε να διατηρήσουν αψεγάδιαστη τη γοητευτική τους γεύση.


3. Το κατάλληλο σερβίρισμα:

Όταν έρχεται η στιγμή να σερβίρετε τα οστρακοειδή σας, παίξτε με τις υφές και τις γεύσεις. Λίγο λεμόνι, μια δόση ελαιόλαδου και μια προσθήκη φρεσκοκομμένων βοτάνων μπορούν να κάνουν θαύματα. Μην ξεχνάτε να τα σερβίρετε σε πάγο όταν αυτά είναι ωμά, καθώς ακόμη και λίγη ώρα στο τραπέζι μπορεί να τα επηρεάσει.


Έτσι λοιπόν, αναζητήστε τα καλύτερα οστρακοειδή στην αγορά, συντηρήστε τα με φροντίδα, και απολαύστε την πολυτέλεια της θάλασσας στο πιάτο σας. Μην ξεχνάτε να τα συνοδεύσετε με ένα ποτήρι απ’ το αγαπημένο σας λευκό κρασί και να αφεθείτε στην απόλαυση!

bottom of page