top of page

Ομορφαίνουμε τις γειτονιές μας

Η συνεργασία της ΟΚ! Anytime Markets AE με την Urban Act έχει αποτελέσει ένα μοναδικό ταξίδι δημιουργίας και τέχνης μέσα από τα project «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια - Ομορφαίνουμε τις Γειτονιές», «Χρώμα στα Νοσοκομεία» και «Χρώμα στον Χώρο Υγείας».


Η μεταμόρφωση των σχολικών κτιρίων εξωτερικά, ταυτόχρονα ομορφαίνει τις γειτονιές και ευαισθητοποιεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με τις διάφορες θεματικές τους.


Με σκοπό την ευαισθητοποίηση περί οδικής συμπεριφοράς και την ενίσχυση ασφάλειας στους δρόμους δημιούργησαν εντυπωσιακά σχέδια τρισδιάστατων διαβάσεων σε εισόδους σχολείων στο Χαλάνδρι και τον Βύρωνα. Μια οφθαλμαπάτη που κάνει τις διαβάσεις να φαίνεται πως αιωρούνται, επιτυγχάνει την ελάττωση ταχύτητας των οχημάτων που πλησιάζουν στα σχολεία.


Οι ενέργειες για το project «Χρώμα στον Χώρο της Υγείας» ομόρφυνε τις πτέρυγες της Μαιευτικής Κλινικής και το τμήμα Νεογνών, του Τζάνειου Νοσοκομείου, με τοιχογραφίες προσανατολισμένες στον μητρικό θηλασμό.


Η προσπάθεια να φανεί η ευγνωμοσύνη όλων μας στους Γιατρούς, Νοσηλευτές και εργαζομένους στις μονάδες υγείας ενσαρκώθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Χρώμα Στα Νοσοκομεία». Δίνοντας χρώμα στους εξωτερικούς χώρους και εσωτερικούς χώρους των Νοσοκομείων της Ελλάδας, ευχαριστούμε το ιατρικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και δημιουργούμε μια όμορφη εικόνα για ασθενείς και επισκέπτες.


«Τέτοιες ενέργειες στη δύσκολη αυτή περίοδο προσφέρουν αισιόδοξα μηνύματα και στηρίζουν το πολύτιμο έργο των εργαζομένων του Νοσοκομείου», δήλωσε ο κος Δημήτρης Αντωνίου, Διοικητής του ΓΝΕ «Θριάσιο» για το πρόγραμμα.

Αλλά, η έμπρακτη ενίσχυση με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα δεν σταματάει εδώ. Το 2021, αναγνωρίζοντας τον άρρηκτο δεσμό της καθημερινότητάς μας, πλέον, με την χρήση μάσκας, προσφέρθηκαν 2000 προστατευτικές θήκες για μάσκες στο προσωπικό του ίδιου νοσοκομείου.



Διακοσμημένες με τμήματα των εικαστικών έργων-τοιχογραφιών που δημιουργήθηκαν στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο από τον καλλιτέχνη LifeInColour, οι συγκεκριμένες θήκες είναι μικρές σε μέγεθος, πρακτικές (λεπτές και ελαφριές), ανθεκτικές, αδιάβροχες και κατασκευασμένες από πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον σε σχέση με άλλα πλαστικά, διασφαλίζοντας ότι η μάσκα παραμένει καθαρή και ασφαλής όταν δε χρησιμοποιείται.


Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΟΚ! Anytime Markets, «Κοντά στη Γειτονιά» με στόχο να δώσουμε φροντίδα στην κοινωνία και στις ευπαθείς ομάδες.


«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις γειτονιές, για ένα φιλικό περιβάλλον εκπαίδευσης, δίνοντας χρώμα σε περισσότερα σχολεία», όπως δήλωσε η διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας των OΚ! Anytime Markets ΑΕ, Μαρία Αρτίκη κατά την παράδοση του κτιρίου του 56ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.




bottom of page