top of page

Νηστίσιμα τρουφάκια από τον χαλβά της Καθαράς Δευτέρας...εύκολα


Το κακό με τις γιορτές είναι ότι πάντα κάτι μένει από φαγητά, κάτι που συνήθως δεν θα καταναλωθεί προτού προλάβει να χαλάσει. Βασικός παράγοντας είναι η αίσθηση πως τρως πάλι το ίδιο. Γι’ αυτό και η λύση είναι να το επαναχρησιμοποιήσουμε δημιουργικά!


Ας δούμε πως ο χαλβάς που πήραμε την Καθαρά Δευτέρα (είναι και αρκετός, το κάθε σόι έφερε τον δικό του) μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε νόστιμα τρουφάκια!


Υλικά:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα

  • 350 γρ. Μακεδονικού Χαλβά αμυγδάλου

  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

  • 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια

  • 1 κούπα μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα

  • 1 κούπα μπισκότα πτι μπερ χοντροκομμένα

  • τρούφα πολύχρωμη


Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρουν μια λεία μορφή.

  2. Θρυμματίζουμε το χαλβά με τα χέρια μας (σου είπα, είναι εύκολο) και τον προσθέτουμε στο μίγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′, ώστε να ομογενοποιηθούν.

  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεσμένο μπισκότο και το αναμιγνύουμε με τα χέρια (ούτε να πλύνεις δεν θα χρειαστεί).

  4. Στο τέλος, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μπισκότα και καρύδια και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.

  5. Το μίγμα θα μπει στο ψυγείο για μια ώρα και όταν το βγάλουμε, το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

  6. Ρίχνουμε την τρούφα σε ένα πιάτο και κυλάμε επάνω το κάθε τρουφάκι, πατώντας το λίγο, έτσι που να κολλήσει παντού η τρούφα.

  7. Τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο, για να γίνουν «ένα» και απολαμβάνουμε.








bottom of page