Οι μαυρισμένες μπανάνες κάνουν το πιο γλυκό…μπανανόψωμο

Η ωρίμανση των φρούτων είναι μια φυσική διαδικασία - και όχι δεν φταίει η φρουτιέρα σου. Μην τυχόν και τις πετάξεις! Άσε την μπανάνα κάτω, σε βλέπω!


Πόσες φορές έχει τύχει να αγοράσεις μπανάνες φρέσκιες και άγουρες, πράσινες, σκληρές και με το που ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, τσουπ, τις βλέπεις καφέ;


Σε αυτή την φάση, δυο είναι οι επιλογές: είτε θα τις κόψεις κομματάκια και θα τις φυλάξεις στην κατάψυξη για καταπληκτικά smoothies, ή αυτό που αγαπάμε να κάνουμε εμείς, το πιο γλυκό, ζουμερό μπανανόψωμο.


Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, φιλική μέχρι και για αρχάριους. Πάρε, λοιπόν, παιδιά, σκυλιά, γατιά, συντρόφους, φίλους (πρόσεξε μην πέσει πουθενά καμιά τρίχα) και ξεκίνα!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Δες ποια υλικά έχεις και μην σκας, ό,τι σου λείπει, πετάξου μέχρι τα ΟΚ! και πάρ' το, ανοιχτά είναι και δεν θα πας μακριά, μέχρι την γωνία μόνο.

· 2 αβγά (ή αυγά, όπως προτιμάς)

· ½ κούπας ελαιόλαδο (ή λιωμένο βούτυρο καρύδας, αν νιώθεις fancy)

· 1/3 κούπας μέλι

· ¼ κούπας γάλα ή γιαούρτι

· 1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανιλίνη σε σκόνη)

· 1 κούπα (2-3 μεσαίες) μπανάνες λιωμένες με πιρούνι (ξέρεις, αυτές τις καφέ που λέγαμε πιο πριν)

· 1 ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

· ½ κτγ. σκόνη κανέλας

· 1 κτγ. μαγειρική σόδα

· 1 κτγ. αλάτι

Προαιρετικά

· ½ κούπας κομματάκια σοκολάτας/ καρύδια/ σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι 9x5 (ιδανικά αυτό για το ψωμί)

2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, την μαγειρική σόδα και το αλάτι

3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το λάδι, το μέλι, το γάλα και την βανίλια για 2’. Μετά ρίχνουμε τις μπανάνες, το μείγμα του αλευριού και τα κομματάκια σοκολάτας.

4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 50-55’ ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα όταν το τρυπάς για να ελέγξεις (πρόσεχε μην καείς, την έχω πάθει).

5. Άστο να κρυώσει για 10’ και είσαι έτοιμος να το απολαύσεις.