top of page

Μουσική και φροντίδα…πάνε μαζί!

Όσο οι Gadjo Dilo θα παίζουν το «’Συ μου χάραξες πορεία», η ΟΚ! και ο κόσμος που θα απολαμβάνει την μουσική, θα επιβεβαιώνουν ότι κάθε μικρή κίνηση χαράζει τον δρόμο για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.Εσύ που πέρασε το καλοκαίρι και δεν κατάφερες να πας στις συναυλίες που ήθελες, κι εσένα που σ' αρέσει η ελληνική μουσική του ’50 – ’60 αλλά με κάποιο twist, κι εσύ που δεν χορταίνεις να ακούς gypsy jazz….όλοι είστε καλεσμένοι σε μια συναυλία για καλό σκοπό.


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους 2022 -2023 και στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του Πανεπιστημίου, διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σωματείου ατόμων με αναπηρίες ΕΡΜΗΣ. Χορηγός και υποστηρικτής της προσπάθειας είναι η ΟΚ Anytime Market ΑΕ, με στόχο να βρίσκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη.


Στη σκηνή θα παίζουν οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα που πάντρεψε την gypsy swing του Django Reinhardt και την jazz παράδοση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, κυρίως της σκηνής του '50 και '60, και δημιούργησε το "Manouche De Grec".


Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 20:00, θα βρεθούμε στα σκαλοπάτια («Ήρθα και Απόψε στα Σκαλοπάτια σου») του θεάτρου Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» και θα απολαύσουμε το «Μινόρε της Αυγής» σε ένα όχι-τόσο-ήσυχο-βράδυ («Τα Ήσυχα Βράδια») από τους Gadjo Dilo.


Το μότο της εκδήλωσης «Κάντε στάση… για μια Στάση Ζωής!» συνάδει με τις βαθύτερες αξίες της ΟΚ Anytime Market ΑΕ. που για μία ακόμη φορά σας προσκαλεί να την ακολουθήσετε στην προσπάθεια να μοιράσουμε μαζί φροντίδα, για να είμαστε όλοι...ΟΚ!.

Σας περιμένουμε, σε μια βραδιά μουσικής, διασκέδασης και αγάπης!


Τα έσοδα από τα εισιτήρια της συναυλίας θα διατεθούν από το ΟΠΑ για την αγορά Σχολικού Μεταφοράς ΑμεΑ του φιλανθρωπικού σωματείου ΕΡΜΗΣ.


Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας για τη συναυλία στην ιστοσελίδα www.ticketmaster.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται σε 10€ (κανονικό) και 5€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Μαθητικό, Άνω των 65).

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στη μακρόχρονη ιστορία του, υπηρετεί με συνέπεια ένα σύνολο διαχρονικών Αξιών που αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης και σημεία αναφοράς του.


Το Φιλανθρωπικό σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες ΕΡΜΗΣ είναι Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (www.somatioermis.gr), με το οποίο συνεργάζεται το ΟΠΑ και προγραμματίζει κοινές δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο της κοινότητας του ΟΠΑ όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε θέματα Αναπηρίας.


Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από τον θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του '50 και '60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec". Με αφετηρία τους δυο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω ε μεταγενέστερους ήχους της jazz, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο το "Ελληνικό" στοιχείο αλλά και με αναφορές στα αμερικανικά jazz standards και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

https://www.youtube.com/watch?v=XIGx2X5BFhs
Comments


bottom of page