top of page

Διεθνής Ημέρα Γης

Διεθνής Ημέρα Γης ή, για εμάς στα ΟΚ!, Διεθνής Ημέρα «Έλα με το Ποδήλατο»!

Άνοιξε ο καιρός, ο ήλιος είναι φωτεινός, η θερμοκρασία ανεβαίνει. Μήπως ήρθε η ώρα να… ανέβεις και εσύ στο ποδήλατό σου;

Στις 20 Μαρτίου σε προσκαλούμε να έρθεις με το ποδήλατό σου μέχρι το κοντινότερό σου OK! Anytime Market & OK! Grocery και να κάνεις τα ψώνια σου πιο εύκολα, αποφεύγοντας την κίνηση και το άγχος του παρκαρίσματος. 😉


Τι είναι η Διεθνής Ημέρα Γης;

Το 1970 καθιερώθηκε η 20η Μαρτίου ως Διεθνής Ημέρα Γης, ώστε να εορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη καθώς και η βαθιά και διαρκής επιθυμία των λαών ανά την υφήλιο για ειρήνη και αρμονία.


Γιατί γιορτάζουμε τη Γη;

Είναι η 20η του Μάρτη άλλη μια Διεθνής/Παγκόσμια Ημέρα; Ναι. Παρόλα αυτά αξίζει να τις δώσουμε παραπάνω σημασία. Σκοπός της είναι να προωθήσει τη συνείδηση για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, έχει την τάση να θεωρεί κάποιες συνθήκες δεδομένες. Οι παγκόσμιες Ημέρες στοχεύουν με τις δράσεις του να υπενθυμίζουν με τον πιο όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο, πως όσα έχουμε πρέπει να τα χαιρόμαστε, αλλά και να τα προστατεύουμε.


Τι συμβαίνει λοιπόν στις 20 Μαρτίου;

Η Διεθνής Ημέρα της Γης προωθεί δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του πλανήτη μας και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Κάθε χρόνο, έχει θέματα εστιασμού που αναδεικνύουν κρίσιμα θέματα περιβαλλοντικής σημασίας, όπως η αλλαγή του κλίματος, η ρύπανση του αέρα και του νερού, η βιοποικιλότητα και η ανακύκλωση.









bottom of page