top of page

Ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις τον Μάιο

Από πεζοπορία και αναρρίχηση, μέχρι βαρκάδες, το ελληνικό τοπίο σου προσφέρει ευκαιρίες να βγεις από τη ρουτίνα και να ζήσεις αξέχαστες ανοιξιάτικες περιπέτειες!


1. Πεζοπορία και αναρρίχηση στα ανοιξιάτικα Μετέωρα

Οι περπατητικές διαδρομές γύρω από τα βράχια των Μετεώρων είναι αρκετές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, αφού αναδεικνύουν μια διαφορετική οπτική του μοναδικού τοπίου. Ακόμα τα βράχια των Μετεώρων είναι παγκοσμίως γνωστά ως τόπος για αναρρίχηση με διαδρομές που εξυπηρετούν αρχάριους και προχωρημένους… σκαρφαλωτές!


2. Ράφτινγκ στον Βενέτικο

Ένας από τους παραποτάμους του Αλιάκμονα ποταμού, ο Βενέτικος αποτελεί την απόλυτη διαδρομή για ράφτινγκ! Το ποτάμι κυλά με απανωτούς ελιγμούς και αφρισμένα νερά ανάμεσα σε κροκαλοπαγή πετρώματα. Καλύτερη εποχή θεωρείται από αρχές Μάρτη μέχρι τέλη Μαΐου.



3. Καγιάκ και πεζοπορία στον ποταμό Βοϊδομάτη

Ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού και με πορεία ανάποδη από το ρεύμα του, θα αναζητήσετε το μονοπάτι. Τη διαδρομή αυτή ακολουθούν καθημερινά δεκάδες Έλληνες και τουρίστες, ειδικά όσο ο καιρός ανοίγει. Η υδάτινη διαδρομή, μάλιστα, από το γεφύρι Αρίστη μέχρι το γεφύρι Κλειδωνιάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για καγιάκ και ράφτινγκ!



4. Ιππασία, ποδηλασία και κανό στη λίμνη Πλαστήρα

Οι άφθονοι δασικοί δρόμοι που οδηγούν σε εξοχικές τοποθεσίες κοντά στη λίμνη, είναι αυτή την εποχή κατάλληλοι για ήπιες ποδηλατικές εξορμήσεις. Στο σημείο της Πεζούλας θα μπορέσετε να νοικιάσετε και υδροποδήλατα, μια βόλτα πλάι στις συστάδες των δέντρων που θα σας μείνει αξέχαστη. Ακόμη, στον περιφερειακό δρόμο της λίμνης θα βρείτε και ιππικούς ομίλους, που θα σας προσφέρουν την εμπειρία της ιππασίας στις όχθες της λίμνης Πλαστήρα.








bottom of page