Γιατί οι ντομάτες το Καλοκαίρι έχουν την καλύτερη γεύση
- eleni313
- πριν από 3 ημέρες
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Όσοι αγαπούν τις σαλάτες, ξέρουν ότι ο Ιούλιος είναι ο μήνας της ντομάτας. Δεν είναι τυχαίο — είναι το σημείο στο ημερολόγιο όπου η φύση δίνει το πιο γευστικό της δώρο. Οι ντομάτες που ωριμάζουν φυσικά στον ήλιο, χωρίς θερμοκήπια και βιασύνη, είναι γεμάτες άρωμα, υγρασία και ισορροπημένη οξύτητα. Κάθε κομμάτι τους έχει τη δροσιά του μεσημεριού και τη γλύκα της γης.

Ντομάτες εκτός εποχής; Δεν είναι το ίδιο
Οι ντομάτες που βρίσκεις τον χειμώνα δεν έχουν το ίδιο χρώμα, το ίδιο άρωμα, ούτε φυσικά την ίδια γεύση. Καλλιεργούνται βιαστικά, συχνά σε τεχνητές συνθήκες και με λιγότερα θρεπτικά στοιχεία. Σκέψου μόνο: μια καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μία «χειμωνιάτικη απομίμηση».
Τοπική παραγωγή, ανώτερη ποιότητα
Όταν επιλέγεις ντομάτες από τοπικούς παραγωγούς, υποστηρίζεις όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την πραγματική γεύση. Δεν έχουν ταξιδέψει χιλιόμετρα σε φορτηγά και ψυγεία. Κόβονται ώριμες και καταλήγουν στο πιάτο σου όπως πρέπει — φρέσκες.
Μην τις φοβηθείς… αν δεν είναι τέλειες!
Η τέλεια συμμετρική ντομάτα του super market δεν σημαίνει και τέλεια γεύση. Αντίθετα, μια «ανάποδη», στραβή ή σημαδεμένη ντομάτα του χωραφιού μπορεί να κρύβει μέσα της το απόλυτο καλοκαίρι. Μη φοβάσαι να τις αγοράσεις — να φοβάσαι να χάσεις τη γεύση τους.
Comments