top of page

Garlic Crostini και...ξερό ψωμί!

Κάτι ξέρει η Florence Pugh...


Η ηθοποιός που έχει αναστατώσει το Hollywood με το ταλέντο, τον δυναμικό χαρακτήρα της -και τις φήμες που την ακολουθούν- μοιράστηκε με το κανάλι της Vogue στο Youtube την αγαπημένη της συνταγή για τραγανά σκορδόψωμα, που λέμε και στο χωριό μας!


via Vogue Youtube

Yλικά

  • Το ξερό ψωμάκι που λέγαμε

  • Ντομάτες (bonus points αν έχουν παραμαλακώσει)

  • 1 σκόρδο (ή περισσότερο, αν είστε θαρραλέοι)

  • Καυτερή πιπερία (chili)

  • Λίγο κόλιανδρο

  • Φέτα

  • Λάδι

  • Ξύδι

  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το ψωμί. Το κόβουμε σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζομε αρκετό λάδι. Περνάμε το ψωμί και από τις δυο μεριές στο λάδι. Το βάζουμε στον φούρνο γύρω στους 150-180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό. (Μην τυχόν και το ξεχάσεις στον φούρνο, ε!)

  • Για τη σάλτσα, παίρνουμε τις ντομάτες και το σκόρδο μας. Από το σκόρδο αφήνουμε μια σκελίδα στην άκρη για αργότερα. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Κάνουμε το ίδιο για το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι. Τα ρίχνουμε στο μπολ με λάδι, αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να «μαγειρευτεί μόνο του».

  • Το αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα ψωμάκια. Όταν είναι πλέον λαχταριστά και τραγανά, τα βγάζουμε από τον φούρνο. Τρίβουμε πάνω στην επιφάνεια της κάθε φέτας ψωμιού τη σκελίδα σκόρδου που είχαμε αφήσει πριν (εννοείται καθαρισμένη!).

  • Απλώνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε πάνω σε κάθε φέτα.

  • Πασπαλίζουμε με τυρί φέτα την κάθε φέτα ψωμιού ( 😉 ), ψιλοκόψουμε το κόλιανδρο και το βάζουμε κι αυτό από πάνω.


TADA! Έτοιμα τα elevated σκορδοψωμάκια μας!


Και μην ξεχνάς! Ό,τι σου λείπει μπορείς να το βρεις στο κοντινό σου OK! Anytime Markets & OK! Grocery!








Comments


bottom of page