top of page

Φωτεινές, μικρές πράξεις που κάνουν την διαφορά.

Γιατί για όλους μας λάμπει ένα αστέρι στον ουρανό!




Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί τους φέρνουν -πέρα από τον σάκο με τα δώρα- την λάμψη τους. Φωτάκια που λαμπυρίζουν στους δρόμους, στολίζουν βιτρίνες, δέντρα και μπαλκόνια. Αυτό το φως είναι που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Πόσο περίεργα πλάσματα τελικά οι άνθρωποι. Λίγη λάμψη, λίγο φως και μας περνάνε όλα, έστω και για λίγο.


Και όπως παίρνουμε χαρά, μπορούμε και να προσφέρουμε.


Αυτά τα Χριστούγεννα δεν χρειάζονται ούτε πολυτέλειες, ούτε υπερβολές. Ίσως τα φωτάκια να μην λάμπουν παντού και ίσως να είναι και καλύτερα. Για το περιβάλλον και για εμάς. Αλλά μην στεναχωριέσαι για αυτό! Θα γίνουμε εμείς το... φως των Χριστουγέννων! Ας βάλουμε όλοι στόχο να γεμίσουμε τις γιορτές (και όλες τις υπόλοιπες μέρες, από εδώ και πέρα) με φωτεινές, μικρές πράξεις καθημερινής φροντίδας! Πρόκειται για συμπεριφορές και σκέψεις που είναι τόσο εύκολο να βάλουμε στην καθημερινότητά μας!



Πάρτε ιδέες - μπείτε στο κλίμα:

  • Τα μελομακάρονα που φτιάξαμε φέτος -και που δεν θα τα φάμε όλα- μπορούμε να τα μοιράσουμε στους γείτονές μας - ναι, και ας μην είναι...κολλητοί μας.

  • Το ότι το καλοκαίρι πέρασε δεν σημαίνει ότι τα ζωάκια στους δρόμους σταμάτησαν να έχουν ανάγκη από νερό. Μπορούμε να φτιάξουμε μια γωνία φροντίδας για τα αδέσποτα της γειτονιάς μας.

  • Ας γνωρίσουμε και στα παιδιά στο νόημα των φωτεινών πράξεων και τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πια να τα χαρίσουμε σε κάποιο άλλο παιδάκι που έχει ανάγκη.

  • Δώσε «σεμινάρια τεχνολογίας» στους μεγαλύτερους της οικογένειάς σου: εάν ήξεραν οι παππούδες το web-banking ίσως και να γλύτωναν τις ουρές στις τράπεζες.

  • Βγάλε βόλτα τον σκύλο του φίλου σου, που δουλεύει ανάποδες ώρες από εσένα. Καλή πράξη και για τον σκύλο (που θα πάει έξτρα βόλτα) και για τον φίλο, που θα έχει λιγότερες τύψεις για το πόσες ώρες τον αφήνει μόνο του.

  • Βγες με εκείνον τον φίλο/ γνωστό/ συνάδελφο που ξέρεις ότι περνάει δύσκολα και (λέει ότι) δεν θέλει να τα συζητήσει. Θέλει. Απλώς φοβάται ότι θα σου χαλάσει το κέφι. Αν την πρώτη φορά αρνηθεί, να επιμείνεις. Θα του/της κάνεις καλό.

  • Όταν έχει άσχημο καιρό, πήγαινε μόνος σου να πάρεις φαγητό απέξω, αντί να παραγγείλεις. Εναλλακτικά, μαγείρεψε.

  • Κάνε ένα κοπλιμέντο σε περαστικό! Προσοχή! Δεν εννοούμε με αγενή τρόπο, ασέβεια, aka catcalling. Εννοούμε με ευγένεια και σεβασμό, πχ. «Μου αρέσουν οι μπότες σου!» (και βεβαίως, όχι σφυρίγματα και σχόλια αν δεν απαντήσει ο άγνωστος). Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι θα σας χαμογελάσει!

  • Κράτα την πόρτα ανοιχτή για κάποιον. Στο ασανσέρ, στο κτίριο ή στο ταξί…λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου από τη μέρα σου μπορεί να κάνουν κάποιον να χαμογελάσει με ανακούφιση.

  • Απλά άκου. Δώσε λίγο χρόνο σε εκείνον που χρειάζεται να μιλήσει και άκου χωρίς να διακόπτεις.

  • Άφησε κάποιον να μπει στη λωρίδα σου. Κάνε σε κάποιον αυτή τη μικρή παραχώρηση και φτιάξε την στιγμή του!

  • Παράσυρε τους γύρω σου σε φωτεινές πράξεις!



Αυτές και άλλα πολλά μπορούμε να κάνουμε κομμάτι της μέρας μας. Αν έχεις και καμιά άλλη ιδέα στο μυαλό σου, μπες στα social media της OK! Anytime Market & OK! Grocery και γράψε μας σχόλιο στο Χριστουγεννιάτικό μας post την δική σου καλή πράξη και...ποιος ξέρει, μπορεί και να σου βγει σε καλό! Stay tuned...









bottom of page