top of page

Εύκολες και οικονομικές ιδέες για αποκριάτικες στολές με ό,τι ήδη έχεις στο σπίτι.

Κρατάμε μικρό καλάθι και αξιοποιούμε ό,τι ήδη έχουμε σπίτι μας και τις Απόκριες!


To Τριώδιο άνοιξε και μικροί και μεγάλοι ψάχνουν για τις πιο ευφάνταστες ιδέες για αποκριάτικες στολές. Πριν οργώσεις τους δρόμους και τα... ιντερνετς για την στολή που θα σου κάνει το «κλικ», ρίξε μια ματιά στην ντουλάπα σου… Θα ανακαλύψεις ότι κρύβει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να φτιάξεις μόνος/η στο σπίτι, το δικό σου κοστούμι. Εύκολα & οικονομικά!


Wednesday Addams/Addams Family

Στο hype της εποχής, εκεί που το “Bloody Mary” της Lady Gaga έντυσε τον χορό που τρέλανε τον κόσμο του TikTok, μια από τις πιο πετυχημένες και on trend στολές είναι αυτή της Wednesday Addams ή οποιουδήποτε μέλους της Addams Family.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μαύρα ρούχα.

Βάλε οτιδήποτε μαύρο μπορείς να βρεις και συνδύασέ το με το signature hairstyle της Wednesday: πλεξουδάκια.







είσαι μια περούκα μακριά


Cruella De Vil

Από τους πιο iconic κακούς της Disney, η Cruella De Vil χρειάζεται μόνο μια δίχρωμη περούκα (άσπρο-μαύρο). Κατά τα άλλα, ρίξε μια γούνα πάνω από τα ρούχα σου (ιδανικά σε χρώμα Δαλματίας) και είσαι έτοιμος/η!









Mia Wallace (pulp fiction)

Ένα (g)old classic, η Mia είναι η τέλεια επιλογή για όσους έχουν (μελαχρινό) κοντό καρέ με αφέλειες. Το αρχέτυπο του cool girl, θέλει απλά ρούχα: ένα μαύρο παντελόνι και είτε ένα μαύρο T-shirt από πάνω, ή ένα λευκό πουκάμισο.



Anna Wintour

Anna Wintour, source: Wikipedia

Η iconic queen της μόδας, πέρα από το χτένισμα, προϋποθέτει 3 συγκεκριμένα πράγματα: attitude, ταγιέρ (με κοντό μανίκι) και τεράστια γυαλιά. Όταν λέμε τεράστια, εννοούμε από αυτά που σου κρύβουν από το κούτελο μέχρι το άνω χείλος. Εναλλακτική χρήση των γυαλιών: κουστούμι μύγας, φορώντας μόνο μαύρα.
















ΤΙP: ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ (Ή ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ HAILEY BIEBER & BELLA HADID) ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΕ, ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΩΤΗ/ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΣΟΥ! ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ EDNA (ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ) Ή ΜΕ ΤΟΝ LORD FARQUAAD. ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ.


Poison Ivy

via Pinterest

Για τους κοκκινομάλληδες της παρέας, βγάλτε τα πράσινά σας ρούχα, κοτσάρετε και κάνα φύλλο πάνω σας και έχετε έτοιμη στολή δηλητηριώδη κισσού. Για τους/τις πιο τολμηρές, με πιο στενά ρούχα, τα μισά μαλλιά πιασμένα σε space buns και λίγο πράσινο μακιγιάζ, θα είστε έτοιμοι ως Poison Ivy, την κακιά από το Batman.













One NightStand

via Pinterest

Για τα πιο creative λημέρια, θα χρειαστείτε: ένα χαρτόκουτο, ένα λευκό πανί και να δανειστείτε το κάλυμμα/καπέλο του πορτατίφ σας. Ανοίξτε τελείως την μια πλευρά του χαρτόκουτου (την πιο μακρόστενη). Στην απέναντι ακριβώς πλευρά της ανοίξτε μια τρύπα που να χωράει το κεφάλι σας. Κόψτε στο ίδιο μέγεθος μια τρύπα στο κέντρο του λευκού υφάσματος. Περάστε το κεφάλι σας μέσα στο χαρτόκουτο, ώστε αυτό πλέον να στηρίζεται στους ώμους σας. Περάστε από πάνω το σεντόνι. Τέλος φορέστε ως καπέλο, το κάλυμμα του πορτατίφ. Ιδού! Το πιο χαριτωμένο one (, γιατί ένας είσαι) nightstand (=κομοδίνο). Θα μοιάζετε με κομοδίνο και ταυτόχρονα θα κάνετε λογοπαίγνιο με την γνωστή φράση “one night stand”!



Fake news

via Pinterest

Μακράν το πιο εύκολο: μάζεψε ό,τι παλιές εφημερίδες έχεις στο σπίτι, κάνε μια μικρή τρύπα στην πάνω γωνία και πέρασέ τες σε ένα σκοινί (ίσως σ αυτό που έχεις για τον χαρταετό 😉). Δέσ’τες γύρω από τη μέση σου και voila! Έτοιμη η στολή για τα fake news.

Bonus Points εάν οι εφημερίδες έχουν κιτρινίσει0 ή τις βάψεις κίτρινες (= κίτρινος τύπος)





Friends


Rachel

via Pinterest

Η βασίλισσα της 90’s TV, Rachel Green, όπως και όλοι οι χαρακτήρες της σειράς, κάνει τα πιο απαραίτητα κομμάτια μιας ντουλάπας, στοιχεία του χαρακτήρα της. Από τα πιο γνωστά της outfits: μια καρό φούστα με λευκό ζιβάγκο και knee high λευκές κάλτσες.






Monica

via Pinterest

Ένα κόκκινο τιραντάκι και ένα τζιν παντελόνι, συστήνουν από τα πιο γνωστά looks της Monica Geller












Phoebe

via Pinterest

Το alt κορίτσι της παρέας, χαρακτηρίζεται από μακριές φούστες, μακρυμάνικα μπλουζάκια, layered με γιλέκο, μακριά κολιέ και πολλά, πολλά δαχτυλίδια.

Bonus points εάν καταφέρεις ένα από τα iconic χτενίσματά της!









Ross

via Pinterest

To styling του Ross, είναι εύκολο, συνδυάζοντας κάποιο τζιν συνήθως, με πουκάμισο ή T-shirt και από πάνω πουκάμισο ανοιχτό.











Chandler

via Pinterest

Ο χαρακτήρας με το “dad style”, συντίθεται από υφασμάτινο παντελόνι (ιδανικά με πιέτες), πουκάμισο/ κοντομάνικο μέσα από το παντελόνι και από πάνω oversized πλεκτό γιλέκο.











Joey

via Pinterest

Το “bad boy” με τον αδαμάντινο χαρακτήρα, μπορεί να παρουσιαστεί μέσα από ένα τζιν (σε γκρι αποχρώσεις ιδανικά) παντελόνι, ζιβάγκο (μαύρο ή λευκό) και δερμάτινο μπουφάν.









Eleven, Stranger Things

via Pinterest

Το συστατικό είναι ένα:

κ α ρ ό π ο υ κ ά μ ι σ ο! Και λίγο πριν βγεις, βάλε μια σταγόνα κέτσαπ στο άνω χείλος σου, σαν να έτρεξε αίμα από το ρουθούνι σου.









Maverick, Top Gun

Με την επάνοδο του Top Gun το καλοκαίρι, o Maverick θα γίνει από τις πιο ανάρπαστες επιλογές! Θα χρειαστείς: ένα πράσινο bomber jacket, αρβυλάκια και τα trademark aviator glasses του χαρακτήρα, γνωστά κα ως γυαλιά ηλίου σε στυλ πιλότου/αστυνομικού.













Power Puff Girls

via Pinterest

Blossom

Το φούξια και το μαύρο είναι οι καλύτεροί σου φίλοι στην επιλογή των ρούχων, ενώ σήμα κατατεθέν της Blossom ήταν και ο τεράστιος κόκκινος φιόγκος της.





Bubbles

Κοτσιδάκια τα μαλλιά και τα ρούχα σε συνδυασμό μαύρου και μπλε.




Buttercup

Για την στολή της Buttercup το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα σε πράσινο και μαύρο χρώμα!






Barbie

Η ηρωίδα που μεγάλωσε γενιές και γενιές, ενώ έχει αναπαραστήσει πολλούς ρόλους με δύσκολες για diy στολές, καθοριστικό στοιχείο που την ξεχωρίζει αποτελεί το χρώμα φούξια! Όλες οι αποχρώσεις του ροζ είναι δεκτές σε αυτό το κουστούμι, ενώ το κουστούμι υπάρχει και σε παραλλαγές! Με ένα χαρτοφύλακα στο χέρι γίνεστε η τετραπέρατη Elle Woods, ενώ με το σωστό attitude και μια ροζ γούνα ή/και ένα σετ ροζ φόρμες γίνεστε η iconic Paris Hilton!



Mime

Μια στολή δύσκολη για ένα παιδί, αφού ο χαρακτήρας δεν πρέπει να μιλάει, η αποκριάτικη εμφάνιση του μίμου περιλαμβάνει: μια ριγέ μπλούζα, ένα κόκκινο φουλάρι για τον λαιμό, έναν μπερέ, άσπρα γάντια και το πρόσωπο βαμμένο όσο πιο λευκό γίνεται. Εάν θέλετε να πάτε την εμφάνιση στο επόμενο επίπεδο, βάψτε το άνω και το κάτω βλέφαρο μαύρα και σχεδιάστε μια κάθετη μαύρη γραμμή που να ξεκινάει από το φρύδι και να φτάνει στο άνω μάγουλο, με κέντρο την κόρη του ματιού.




Pantone Color

via bestproducts.com

Το αγαπημένο μας από άποψη ευκολίας. Ντυθείτε με ένα μόνο χρώμα ρούχων, δημιουργώντας λενα monochromatic look. Εκτυπώστε με μεγάλα γράμματα σε ένα χαρτί την λέξη “pantone” και κολλήστε το με ταινία πάνω στα ρούχα σας: τώρα είστε ένα χρώμα της Pantone! Και φέτος είναι η χρονιά σας!



Sandy/Tony from Grease

Άλλο ένα old, but gold: βγάλε έξω ότι έχεις σε δερμάτινο παντελόνι και μπουφάν! Συνδύασέ τα με μαύρο off-the-shoulder μπλουζάκι για την Sandy και λευκό T-shirt για τον Tony. Bonus points εάν χρησιμοποιήσεις ρόλευ για να πετύχεις το χτένισμα της Sandy και ένα τόνο ζελέ και λακ για εκείνο του Tony!




Mama mia

Με το mermaidcore aesthetic να μας χτυπάει την πόρτα, η ντουλάπα σου θα είναι σίγουρα γεμάτη με μακριές αέρινες φούστες! Κάνε recreate τους χαρακτήρες του Mama mia! Με ένα συνδυασμό από χίπικο και καλοκαιρινό στυλ ρούχων, μην ξεχάσεις κοσμήματα με κοχύλια και τυχαία πλεξουδάκια στα μαλλιά!




























bottom of page