top of page

Ένα ποδήλατο αλλά τι ποδήλατο;

Η επιλογή ποδηλάτου εξαρτάται από τις ανάγκες σας, τον τρόπο που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο και τον τύπο των διαδρομών που πρόκειται να κάνετε. Περιγράφουμε εδώ μερικούς διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων…



Ποδήλατο Πόλης: Τα ποδήλατα πόλης είναι σχεδιασμένα για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Είναι άνετα, με ανθεκτικό σκελετό και πολλές φορές έχουν αντιολισθητικά φρένα, φώτα, φτερά και ράφια για τσάντες.


Ποδήλατο Ορεινής Ποδηλασίας: Αν σκοπεύετε να κινηθείτε σε ανώμαλο έδαφος, όπως ποδηλασία σε βουνό ή μονοπάτια, το ορεινό ποδήλατο είναι μια καλή επιλογή. Έχουν ανθεκτικό σκελετό, εξειδικευμένα φρένα και ανάρτηση για ανώμαλο έδαφος.


Ποδήλατο Δρόμου: Τα ποδήλατα δρόμου είναι ελαφριά και σχεδιασμένα για γρήγορη μετακίνηση σε οδούς και ποδηλατοδρόμους. Έχουν λεπτά ελαστικά, ανατομικές θέσεις καθίσματος και αποδίδουν καλά σε μεγάλες αποστάσεις.


Ποδήλατο Σταθερής Σκάφης: Αυτά τα ποδήλατα έχουν μεγάλες ελαστικές επιφάνειες και είναι ιδανικά για καθημερινή μετακίνηση σε μικρές αποστάσεις. Είναι συνήθως πιο άνετα και διαθέτουν θέση καθίσματος που επιτρέπει να στέκεστε με τα πόδια σας σταματημένα όταν είστε στα φανάρια.


Ηλεκτρικό Ποδήλατο: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέτουν έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία που σας βοηθά να κινηθείτε με μικρότερη προσπάθεια, κατάλληλα για μεγαλύτερες αποστάσεις ή για όσους θέλουν να καλύψουν ανηφορικά τμήματα.


Καλό είναι να επισκεφθείτε τοπικά καταστήματα ποδηλάτων για να δοκιμάσετε διάφορα μοντέλα και να συζητήσετε με τους ειδικούς προτού αγοράσετε το κατάλληλο ποδήλατο για εσάς.

Comments


bottom of page