top of page

'Ελα...κολυμπώντας!

Ελληνικό καλοκαίρι και θάλασσα πάνε μαζί. Η παραλία έχει την μαγική ικανότητα να σε κάνει να ξεχνάς το άγχος και το στρες με το που αγγίξουν τα δάχτυλά σου το ακρογιάλι. Το ακριβές γιατί είναι δύσκολο να το εξηγήσουμε. Άβυσσος στην θάλασσα, άβυσσος και η ψυχή του ανθρώπου.




Πάμε λοιπόν για καμιά βουτιά.


1. Το κολύμπι γυμνάζει εύκολα όλο μας το σώμα. Εύκολα γιατί η άνωση της θάλασσας δεν καταπονεί του μύες και τις αρθρώσεις μας και όλα μας το σώμα, αφού χρειαζόμαστε την συνεργασία όλων των μελών μας για να μετακινηθούμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σε όλες τις περιπτώσεις, οι γιατροί συστήνουν ήλιο και θάλασσα για γρήγορη ανάρρωση.


2. Οι αρθρώσεις χαλαρώνουν, το σώμα γίνεται πιο ελαστικό. Οι μυείς τεντώνονται και ανοίγουν, δίνοντας μας ελευθερία κινήσεων. Plus ότι ισιώνει η καμπουριασμένη από τον υπολογιστή πλάτη.


3. Ιδιαίτερα το θαλασσινό νερό, πέρα από το να προσφέρει δροσιά, τονώνει και το ανοσοποιητικό μας χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες.


4. Μας χαλαρώνει ψυχικά, πέρα από σωματικά. Είμαστε ξέγνοιαστοι, πιο χαρούμενοι, ανανεωμένοι. Απολαμβάνουμε τον μαγικό κόσμο του βυθού και ξεχνάμε τις έγνοιες μας.


Γενικώς ζούμε ένα Hakuna Matata.








bottom of page