top of page

Εδώ η καλή ντομάτα!

Πόσες φορές έχεις πετάξει τις ντοματούλες γιατί χάλασαν; Κρίμα είναι!



Τις συμπονούμε ιδιαιτέρως, επειδή μερικοί από εμάς τυγχάνει να παίρνουν το ίδιο ακριβώς χρώμα το καλοκαίρι στον ήλιο. Ή όταν θυμώνουν. Ή όταν ντρέπονται. Τέλος πάντων, μες στην καρδιά μας τις έχουμε. Άκου τώρα προσεκτικά πως θα τις διατηρήσεις φρέσκιες και ζουμερές.. εύκολα!


1. Για τις άγουρες ντομάτες: σε μπολ καλυμμένο με χαρτί κουζίνας, προσπάθησε να τις απλώσεις ώστε να μην είναι η μια πάνω στην άλλη, με το κοτσάνι τους προς τα κάτω μέχρι να ωριμάσουν. Τις αφήνουμε σε σκιερό μέρος και θα διατηρηθούν 4 με 8 μέρες.


2. Για τις ώριμες: σε δροσερό και σκιερό σημείο, διατηρούμε τις ντομάτες τοποθετημένες με το κοτσάνι τους προς τα πάνω. Καταναλώνουμε μέσα σε 2 με 4 μέρες, γι’ αυτό φροντίζουμε να μην αγοράζουμε παραπάνω από όσες χρειαζόμαστε. Αν παραωριμάσουν, τις κάνουμε μια πεντανόστιμη σάλτσα, βεβαίως



PRO TIP: μην σκεφτείς καν να τις βάλεις στο ψυγείο, θα «κάψει» την σάρκα τους. Τι να κάνουμε, είναι λίγο κρυουλιάρες. Εάν τώρα τις θες ντε και καλά δροσερές, καμιά ώρα πριν τις φας, βάλε μόνο όσες χρειάζεσαι στο ψυγείο. Όχι τίποτα άλλο, θα τις ξεχάσεις.







Comments


bottom of page