top of page

Πασχαλινά leftovers - ας μην πάνε χαμένα!

Η Κυριακή του Πάσχα είναι συνώνυμη με το...food coma, αλλά φέτος ας σκεφτούμε λίγο...αλλιώς.

Αρνί ή κατσίκι, πατάτες, αυγά, μακαρόνια, σαλάτες, η μαγειρίτσα/το φρικασέ του μεγάλου Σαββάτου, αλλά και πολλά γλυκά, ιδιαιτέρως σοκολατένια αυγά, είναι οι πρωταγωνιστές του πασχαλινού τραπεζιού. Και αυτό που συμβαίνει κατά κανόνα είναι να περισσεύουν φαγητά.

Και θα τα βάλεις στο τάπερ, θα τα φυλάξεις στο ψυγείο και το πιο πιθανό είναι ο μπαμπάς και ο θείος να φάνε το αρνί και το κατσίκι παγωμένο -τους έχουμε δει να το κάνουν, μην το αρνείσαι! Και θα φας σοκολατένια αυγά μέχρι να έχει αντικαταστήσει το κακάο το αίμα σου (guilty as charged). Και πάλι, θα έχεις leftovers.


Γρήγορα λοιπόν πριν χαλάσουν σου έχουμε μερικά tips για να καταφέρεις να τα καταναλώσεις χωρίς τύψεις!

  • Τα κρεατικά γίνονται εξαιρετικές πίτες, τις οποίες μπορείς να πάρεις μαζί σου και στη δουλειά ή το σχολείο. Αλλά και να τις μοιράσεις στη γειτονιά -ίσως σε κάποιον που ξέρεις ότι θα το εκτιμήσει.

  • Ακόμα με λίγο καλαμπόκι, πατάτα (από εκείνες που περίσσεψαν) πιπεριά και μαγιονέζα γίνονται εξαιρετικές κρύες σαλάτες.

  • Επίσης, στην παραπάνω σαλάτα μπορείς να βάλεις και τα κόκκινα αυγά που τσουγκρίσατε γιατί ήθελες να νικήσεις και εσύ μια φορά, άλλα τελικά κανένας δεν τα έφαγε.

  • Για τα τσουρέκια που έφεραν οι νονοί, σου έχουμε την πιο λαχταριστή συνταγή (τσέκαρε πώς τα αξιοποιήσαμε και τα Χριστούγεννα λινκ).

  • Και τώρα, οι αμέτρητες σοκολάτες: Το πιο εύκολο είναι σε ένα μπεν μαρί να λιώσεις την σοκολάτα και να την χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ζεστό κακάο. Βάζεις λίγο ζεστό γάλα ή νερό, ανακατεύεις και είσαι έτοιμος!

  • Αν πάλι δεν έχεις όρεξη για ρόφημα, φύλαξέ την σε κομμάτια στο ψυγείο και χρησιμοποίησέ την την επόμενη φορά που θα φτιάξεις γλυκό -αντί για κουβερτούρα.








bottom of page