top of page

Δεν χρειάζονται ορθοπεταλιές για να αδυνατίσεις...

Δίαιτα, γυμναστήριο, αυτοπειθαρχία… Η συνταγή για αδυνάτισμα που ακολουθούν χιλιάδες πολίτες για να χάσουν βάρος, να βελτιώσουν την υγεία τους και φυσικά να εξαλείψουν τα ψεγάδια στην εμφάνισή τους…


Και το ποδήλατο βεβαίως, ως αεροβική άσκηση βοηθάει σε αυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι κάνουν ποδήλατο απλώς για να χάσουν βάρος…

Ίσως θα έρπεπε όμως!


Η απώλεια βάρους μέσω της ποδηλασίας είναι ένας στόχος ο οποίος είναι τελικά και αποτελεσματικός και ευχάριστος!


Το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένα οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς, αλλά και ένα ισχυρό εργαλείο για την απώλεια των περιττών κιλών.


ΚΑΨΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!

Η ποδηλασία είναι ένας από τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους καύσης θερμίδων.

Είτε ποδηλατεί κανείς χαλαρά στη γειτονιά του είτε πιέζεται σε μια απαιτητική διαδρομή, ο ρυθμός καύσης ενέργειας είναι εντυπωσιακός. Το εύρος των θερμίδων που καίγονται, εξαρτάται από το έδαφος, την ταχύτητα κίνησης και τη διάρκεια της διαδρομής. Όταν κάποιος ποδηλατεί σε έντονο ρυθμό, μπορεί να κάψει εκατοντάδες θερμίδες, καθιστώντας την προσπάθειά του,  μια φανταστική προπόνηση απώλειας βάρους.


ΑΣΚΗΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsbeast, η ποδηλασία είναι μια άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης, δηλαδή είναι ήπια για τις αρθρώσεις, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για άτομα που μπορεί να έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις ή αναζητούν μια εναλλακτική λύση σε δραστηριότητες υψηλής πρόσκρουσης, όπως το τρέξιμο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διατηρείται η ποδηλατική ρουτίνα χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών υπερβολικής χρήσης που μπορεί συχνά να προκύψουν με άλλες μορφές άσκησης.


ΕΝΙΣΧΎΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΌ

Η τακτική ποδηλασία μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του μεταβολισμού. Καθώς «χτίζονται» μυς και αυξάνεται το επίπεδο φυσικής κατάστασης, το σώμα γίνεται πιο αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά, καθώς σημαίνει ότι το σώμα γίνεται μια πιο αποτελεσματική μηχανή καύσης θερμίδων.


ΕΝΘΑΡΡΎΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΈΠΕΙΑ

Η ποδηλασία δεν είναι μόνο ένα αποτελεσματικό μέσο άσκησης- είναι επίσης μια διασκεδαστική και ευχάριστη δραστηριότητα. Σε αντίθεση με ορισμένες παραδοσιακές προπονήσεις, η ποδηλασία μπορεί να αποτελέσει ένα κοινωνικό γεγονός, μια μορφή χαλάρωσης ή ένα μέσο μεταφοράς. Αυτή η ευελιξία μπορεί να διευκολύνει την τήρηση μιας τακτικής ρουτίνας άσκησης, η οποία είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της απώλειας βάρους.


ΣΤΟΧΕΎΕΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΈΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ

Η ποδηλασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη στόχευση προβληματικών περιοχών, όπως οι μηροί και οι γλουτοί. Κατά την κίνηση στα πετάλια, εμπλέκονται οι μεγάλες μυϊκές ομάδες, οι οποίες τονώνονται και δυναμώνουν. Η συνεπής ποδηλασία μπορεί να οδηγήσει σε ορατές αλλαγές σε αυτές τις μυϊκές περιοχές με την πάροδο του χρόνου.


ΒΕΛΤΙΏΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΉ ΥΓΕΊΑ

Η ποδηλασία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη βελτίωση και της καρδιαγγειακής υγείας. Οι τακτικές βόλτες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της συνολικής υγείας της καρδιάς.

bottom of page