top of page

Creativity block: βγες έξω (και μην μπεις στο αυτοκίνητο)

Ο μόνος τρόπος για να έρθει η έμπνευση είναι να δεις κάτι άλλο. Σίγουρα, η ώχρα των τοίχων δεν βοηθάει, άσε που θέλουν και βάψιμο!


…Και είναι πάλι Δευτέρα. Και στο μυαλό σου νιώθεις πως υπάρχουν 15 tabs ανοιχτά που τρέχουν, ενώ σου έχουν μείνει μόνο 2 εγκεφαλικά κύτταρα για να τα διαχειριστούν τα οποία κιόλας χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής…Μα καλά, από που έρχεται η μουσική; Και ξέρεις πως πάει το τραγούδι ε; «Η Κυριακή, η Κυριακή, να ήταν πιο μεγάλη, γιατί περνάει γρήγορα κι αργεί να έρθει πάλι». Ελπίζω στα δικά σου αυτιά να αντηχεί η Αλίκη, γιατί εγώ ακούω τον εαυτό μου και είμαι και παράφωνη. Ποιος δουλεύει πάλι; Λίγο το σπίτι που δεν εμπνέει, λίγο το κρεβάτι που είναι σαν μαγνήτης.


Εντάξει, αρκετά γκρινιάξαμε, για κάτσε στο γραφείο. Έλα που δεν βγαίνει η δουλειά. Έχεις ακολουθήσει όλες τις συμβουλές κάθε influencer για το creativity block, κι όμως...block.


Βγες λοιπόν έξω. Ο μόνος τρόπος για να έρθει η έμπνευση είναι να δεις κάτι άλλο. Για κατέβα μια βόλτα μέχρι την γωνία. Το ανθρώπινο μυαλό είναι σαν τις ηλεκτρονικές συσκευές: θέλει που και που ένα restart. Για να ξελαμπικάρεις, πρέπει να σε χτυπήσει λίγο το δροσερό αεράκι (πως χτυπάς βρε παιδί μου κι εσύ το τηλεχειριστήριο να δουλέψει), να ξεμουδιάσει το σώμα, για να ξεμουδιάσει και ο εγκέφαλος.


Κάνε μια περατζάδα στην γειτονιά, άκου τα πουλάκια που κελαηδούν, το θρόισμα των φύλλων. Αν φτάσεις μέχρι την γωνία και έχεις όρεξη να δεις φιλικά πρόσωπα, μπες και σε ένα ΟΚ. Το να ανταλλάξεις καμιά κουβέντα, θα σε βγάλει από το κεφάλι σου, που έχεις κλειστεί. Τα χρώματα των προϊόντων στα ράφια θα επηρεάσουν την ψυχολογία σου, προκαλούν μια ευθυμία άλλωστε.. Οι διαφορετικοί ήχοι και μυρωδιές θα ιντριγκάρουν τις αισθήσεις σου και θα δεις τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά. Θα είσαι ΟΚ.










bottom of page