Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, όταν η ζωή μας δίνει παραωριμασμένους καρπούς, εμείς τους κάνουμε...ψωμάκι!
Μετά το αβοκάντο toast, έρχεται στο προσκήνιο το αβοκάντο bread. Ένα κέικ που αξιοποιεί τα πολύ ώριμα αβοκάντο που ξέχασες ότι είχες.
Υλικά
2 πολύ ώριμα αβοκάντο
¾ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
Εκτέλεση
Λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή με το κουτάλι που καθαρίσαμε το αβοκάντο) τα ώριμα πλέον φρούτα και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να πάρει μια κρεμώδη υφή. Για να δέσουν, ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε δυνατά όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στην συνέχεια ενώνουμε τα περιεχόμενα των δυο μπολ, ανακατεύοντας καλά, ώστε να δέσει το μείγμα.
Όταν το μείγμα μοιάζει με γουακαμόλε, το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180C για 45-50΄και σερβίρουμε instagramικά.
Comentarios