Από κολοκύθα σε άμαξα

…Ή και σε ζεστή σουπίτσα



“Bibbidi-Bobbidi-Boo” από τους 35 °C πέσαμε ξαφνικά στου 15 °C και έτσι καταλαβαίνεις πως ήρθε το φθινοπωράκι. Και μαζί με το φθινόπωρο έρχονται και τα φθινοπωρινά τρόφιμα και οι φθινοπωρινές συνήθειες.

Εάν σκέφτεσαι να πάρεις μέρος στον δημοφιλή εορτασμό του Halloween, την 31η του Οκτώβρη, και να σκαλίσεις και εσύ την κολοκύθα σου μαζί με οικογένεια και φίλους -δοκίμασέ το, έχει πλάκα- πρόσεξε μην ξεχαστείς και πετάξεις το εσωτερικό της, έχουμε το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο να σου προτείνουμε!



Ζεστή και Ε Υ Κ Ο Λ Η κολοκυθόσουπα που θα πάθουν πλάκα όλοι.


Τι θα χρειαστείς:

500γρ. κολοκύθα (το εσωτερικό της ε, είπαμε το εξωτερικό θα το κάνεις διακοσμητικό).

3 κ.σ. ελαιόλαδο.

1 κρεμμύδι.

1 γλυκοπατάτα.

χυμό από ένα πορτοκάλι.

2 1/2 φλιτζάνια νερό.

λίγο αλάτι.

λίγο φρέσκο πιπέρι.



Πως θα την φτιάξεις:

Αφού αδειάσουμε την κολοκύθα μας, κόβουμε το εσωτερικό της σε μεσαία κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε με το κρεμμύδι και τη γλυκοπατάτα (της οποίας είναι και η εποχή της).

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορριφθεί σχεδόν όλο το νερό.

Αφού κρυώσει, χτυπάμε την σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός.

Σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε.