top of page

4+1 Ιδέες για ανοιξιάτικες δραστηριότητες έξω από το σπίτι

Εμπνεύσου!

Τα λουλούδια ανθίζουν, τα δέντρα έχουν γεμίσει με πολύχρωμους καρπούς και η μυρωδιά της άνοιξης αποπνέει ένα αίσθημα αισιοδοξίας (…και αλλεργίας), αλλά ας εστιάσουμε στα θετικά.


Τι να πρωτοκάνεις;

Ο ανοιξιάτικος καιρός σε προσκαλεί και εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις, τι να προλάβεις να χαρείς πρώτο. Είμαστε εμείς εδώ, να σε βοηθήσουμε να τα βάλεις σε μια σειρά, για να είμαστε όλοι ΟΚ!

  • Ηλιοθεραπεία.

Το ήξερες πως στις χώρες του εξωτερικού που δεν έχουν τον δικό μας ήλιο, με το που δουν μια υποψία ακτίνας του, βγαίνουν με τα κοντομάνικα και τα σορτσάκια στα πάρκα, για να μαζέψουν όσο περισσότερο μπορούν από το φως του; Εμείς πάλι, που τον έχουμε πιο μόνιμο κάτοικο, έχουμε έλλειψη σε βιταμίνη D.


  • Πάρε σβάρνα τα πάρκα και τη φύση.

Για άνοιξε τα αυτάκια σου: μήπως το πράσινο φωνάζει το όνομά σου; Από μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο, μέχρι μια μικρή εκδρομή στη φύση, υπάρχουν τόσα λουλούδια να δεις και να ανακαλύψεις στον περίπατό σου.


  • Ήρθε η ώρα για εξωτερικές δραστηριότητες και παιχνίδια:

μπορείς να οργανώσεις ποδηλατικές διαδρομές με την παρέα σου, αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ ή ποδοσφαίρου. Επισκέψου νέα μέρη με το ποδήλατό σου τώρα που άνοιξε ο καιρός.


  • Το μικρό σπίτι στο λιβάδι.

Μόνο που το λιβάδι είναι το μπαλκόνι σου. Στο οποίο μπορείς να φυτέψεις τον δικό σου μικρό λαχανόκηπο και να σπείρεις κάθε λογής λουλούδια και φυτά.

PRO TIP: Φύτεψε και καλλιέργησε τα δικά σου μυρωδικά, για πιο φρέσκα γεύση και ωραία αρώματα στις μαγειρικές σου.


  • Η καλύτερη ώρα είναι τώρα: για καθαρισμό των παραλιών.

Μετά την άνοιξη, θα έρθει το καλοκαιράκι και, για να βρούμε τις αγαπημένες μας ακτές καθαρές, ίσως πρέπει να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι.










bottom of page